Glödlampan i torktumlaren (Electrolux) slutade fungera det skulle absolut vara max 10W och sockel E14, jag letade runt utan att hitta förutom på Electrolux webbshop. Där kostar den ca. 80 kr. Sagt o gjort beställde för jag tänkte att den håller väl ett par år i varje fall. Dessvärre höll den bara i två månader. Givetvis har jag reklamerat.

Nu till poängen med inlägget, jag har hittat en signallampa på Kjell o co. två-pack för 19 kr sockel E14 och 7W, brinntid 3000h. Väsentlig prisskillnad och kvalitetsmässigt vet jag inte men mycket sämre än två mån för Electrolux (Philips) lampan kan det ju knappast bli.
 
Signallampan kan hålla bättre då tråden troligen inte körs lika hårt / het. Signallampan ger troligen mycket mindre ljus/W men håller desto bättre.

Protte
 
Ja, den ger 40 lumen jämfört med ca, 100 lm för 15W päronlampa så visst lite skillnad är det men ändå fullt tillräckligt ljus för behovet.
 
Uppdatering:
Signallampan från Kjell & Co. höll i 10 dagar...
Nu fortsätter testet med en ledlampa från Jula: http://www.jula.se/paronlampa-led-1-4-w-139561
Väsentligt mycket mer ljus än från de konventionella glödlamporna och minimalt med värme. Känns som att led håller bättre än glödtråd.

Tiden får utvisa om det stämmer...
 
Gammal tråd men då kanske du har fått bra erfarenhet också! :)

Funkade det med LED-lampa eller har du hittat ett annat alternativ?

/Marco
 
Men jag lästa att Torktumlarna var känsliga mot att man tog en som drar mer, men det kanske har funkat för dig ändå?
 
I
Såg det nu när du skrev det, gammal tråd. Hoppas någon haft glädje av den ändå. De där små lamporna fungerar perfekt i kristallkronor, totalt 60w , kanon, måste hamstra mer innan de förbjuder de små glödisarna också.(y)
 
  • Gilla
Wuma
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.