Vi funderar på att köpa ett hus byggt 1920. Det blir i så fall vårat första hus. Vi väntar barn i december.

Huset är byggt på torpargrund, har två våningar och tegelfasad. Gamla fönster med hasp. Ingen källare. Det finns en tillbyggnad gjord på 70 talet som saknar övervåning. Taket är bytt för ca 5-10 är sedan. En äldre murstock finns mitt i huset. Huset har fjärrvärme.

Köksrenovering och badrumsrenovering gjord på 80 talet. På övervåningen ligger gamla trägolv. I hela bottenvåningen ligger gamla plastmattor. Under dessa säger ägaren att det finns gamla trägolv precis som på övervåningen. Elen är utanpåliggande och det finns två proppskåp (ett med gammaldags proppar som man måste byta om dem går och en med vipp-säkringar.)

Vi planerar att direkt vid tillträde renovera kök och badrum samt dra upp alla plastmattor och slipa upp det gamla trägolvet som ligger under.

Vad ska vi tänka på? Räcker en överlåtelsebesiktning från Anticimex eller bör vi besikta något mer?
 
Sök på Anticimex här på forat och läs trådarna, så anlitar ni kanske en annan besiktningsman...... ;)
 
En elbesiktning kanske kan vara på sin plats om ni inte är tillräckligt pålästa för att kunna kolla över elen själva. Kan ju vara bra med tex petsäkra uttag och jordfelsbrytare som fungerar korrekt med tanke på kommande barn.
 
Kolla dessutom (gör ni lätt själv) om det finns eldningsförbud om det finns eldstäder. Ev. låt sotaren provtrycka skorstenen.
Kolla hos kommunen så att alla byggnader har bygglov och att tomtgränserna stämmer med det ni "ser". Staket, häckar mm. kan stå på annans mark.
Kolla om det finns några nya planer på väggar,nya bostadsområde eller annat som kan påverka fastighetens värde.
 
Köp ett hus med mindre jobb..... ;)
 
roland53 skrev:
Kolla om det finns några nya planer på väggar,nya bostadsområde eller annat som kan påverka fastighetens värde.
Rättelse: Naturligtvis menar jag vägar som man kör på, inte väggar som man hänger Picasso på :cool:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.