Hej!

Har funderingar på att gjuta en bänkskiva i betong till köket. Finns en del trådar som behandlar detta men jag undrar ändå.......

De flesta skriver att de använt cement eller betong. Stämmer det verkligen? Jag har blivit tillsagd att man skall använda flytspackel för att få samma finish men mycket lägre vikt.

Är det bara en begreppsförvirring? Finns här någon flytspackelsspecialist som kan säga bu eller bä??

Tack
 
M
Cement är ett bindemedel som återfinns i betong, flytspackel, murbruk osv. Bara för att klara upp den biten för dig.

Att flytspackel skulle ge en bänkskiva med lägre vikt tror jag knappast, kanske marginellt, men mycket dyrare.

Jag skulle definitivt använt färdigblandad betong, alltså cement och sand blandat och fyllt på säck som jag själv blandar med vatten. Dessutom skulle jag plöja igenom alla trådar om bänkskivegjutning här först!
 
Chaly
Och använd blandare! Jag handblandade betong till utebordsskiva med halvtveksamt resultat (duger som arbetsbord ute, men inte till bänkskiva). Och vibrera/knacka mer än du tror för att få bort bubblor/porer i ytan.
uploadfromtaptalk1405623395767.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Alko
  • Laddar…
Jag gjorde en bänkskiva till en tvbänk av vanlig finbetong från Beijer. Den blev 1400mm x 500mm x 40mm och vägde ca 65kg färdig. Tänk på storleken och framförallt tjockleken innan du börjar då du bör orka flytta den. Nu i efterhand hade jag gjort den 25-30mm tjock istället.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.