Ljud som kommer utifrån, till exempel trafikbuller, tränger in i huset genom dess svagaste länk.


Du kan läsa artikeln här: Ljuddämpa huset
 
E
Skrivet av: Robert

Efter installation av en NIBE luft/vatten värmepump så har vi fått leva med synnerligen enerverande knäppningar i radiatorer och dess till-ledningsrör. Det beror på att systemet prioriterar varmvattenproduktion (som är drygt 50 grader) och när det är klart växlas till husuppvärmning, varvid hetvatten pumpas ut i radiator- kretsen till dess värmepumpen reglerat ner till mer normala 20-25 grader, vilket tar sin tid.
Man rekommenderar en buffertank på minst 100 liter, vilket ingen berättar om i förväg. Att huset vid framtida försäljning säkert sjunker med 50-100 000 nämner ingen heller.

Synpunkter?
 
E
Skrivet av: Anonym

Vad menar du med att husets värde sjunker? Pga knäppningar?
 
E
Skrivet av: Wimpy

Smack-dab what I was lokinog for-ty!
 
E
Skrivet av: Martin

Har en nibe f750. Har aldrig hört nå knäppningar i elementen??
 
E
Skrivet av: Gäst

Jag håller med om att det är något som leverantörerna borde ta upp som en risk när man kontaktar dem för en offert. Det gjorde ingen av de fem företag som vi tog in offerter från.
Förstår inte vad som skulle sänka värdet på huset?
När vi sedan fick problem så var svaret - "Sök på knäpptank på nätet, det är vanligt..."
Inte så vettigt att ingen av dem som borde vetat nämnde detta utan att en lekman/kund fick upptäcka det genom att knäppningar uppstod.
Som tur var så löstes det helt genom en utjämningstank mellan bergvärmepumpen och värmesystemet och kostnaden var överkomlig (ca 4500 SEK inkl installation) men jag hade velat veta detta i förväg.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.