Vi bor i ett mindre hus på den tomt där vi snart ska bygga nytt. När det nya är byggt, måste det gamla bort. Huset är inte jättegammalt och har en hel del bra detaljer, fönster, dörrar, kök etc. Finns det rivningföretag som tar tillvara på allt användbart, det känns fel att det bara ska bli skräp, både ekonomiskt och miljömässigt! Hur kan det funka ekonomiskt? Nån som vet? Bor i sthlm.
 
Rivners www.rivners.se är ju kända men jag vet inte om dom köper av privatpersoner. Är huset äldre än från 50-60 så kan även Nacka byggnadsvård vara intresserade. Åtminstone av beslag, strömbrytare och andra smådetaljer.

-h
 
Prova annars med blocket osv. Skänkes mot bortforsling typ
 
Tack för tipsen. Huset är från 70-80-talet, så nog inget för Nacka... ;) Drömscenariot vore om nån river och får ta tillvara allt som betalning! ;D
 
Om ni i närheten har någon avfallscentral som eldar rivningsvirke (typ Gärdstadsverken i Linköping), kan det löna sig att kolla med firmor som transporterar bränsle dit. Du får nog inte rivningen gratis men åtminstone transporten bör kunna kvittas mot vad skräpet är värt som bränsle.
 
Om ni inte är rädda för "lite" jobb, kan man riva ett hus själv.
Vi rev och körde bort vårt gamla hus, totalt ca 100 kvadrat.
Motoråg, spett kofötter mm behövs.
Vi sorterade delvis efterhand, delvis efteråt.
Virke utan färg körde vi till ett par goda grannar, så värmde den deras hus under en vinter.
Virke med färg körde vi till återvinningen.
När det inte gick att få loss mer virke, lastade vi hela släpet med gips ett par gånger, sedan metaller, tillbax till virke osv.
Med bara en "sort" på släpet var det inga problem att slänga ett lass på väg till jobbet.

Vi sparade uppskattningsvis 100000 på detta!
Runt 1000 kr m2 kostar det utanför Göteborg att få ett hus rivet.

Ge bort är billigare än att själv köra bort!

Lycka till
greenbay
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.