E
Skrivet av: Gäst

Bara att hålla med tidigare inlägg, bedrövligt att ett sådant bygglov godkänns, riv skiten, det går att bygga modernt och snyggt idag
 
E
Skrivet av: Gäst

Så många negativa kommentar !? Vad är det för folk som kastar smuts åt nya idé och arkitektur.(kanske en och samma person)?
Fin och trevligt design och utformning och miljö tänkande men kanske färg och materialet ej passar för gamla folk som vill behålla sin tradition från gamla tider. 2000 talet är blandning av då och nya idéer som skapad av olika arkitekter och designer om man tittar lite närmare på de senaste ritningar av nya hus som gjort av unga arkitekter så ser man att allt är nytt . Unga designer är mest fokuserat på miljö och ej tradition och det är både bra och dålig för att såna idéer skapar debat av gamla folk som lever fortvarande i då tider och vill behålla gamla traditioner. Modern tid är här nu med nya designer av hus,möbler,bilar mm.
Med lite positiva kommentar kunde man ge idé och förslag till den unge arkitekten och på mind honom att ej glömma gamla traditioner för nästa projekt, för att finns det många folk här utanför som blir arga och ledsna.
 
E
Skrivet av: Gäst

fantastiska byggnader, modernt, enkelt och suveränt
 
E
Skrivet av: Gäst

Snyggt och konsekvent! Arkitekten har utvecklat lokal byggtradition i krävande kustklimat. Istället för att spränga sönder de fantastiska klipporna har man byggt på plintgrund med minimal kontaktyta.

De här byggnaderna kräver lite mod att bygga. Samme arkitekt har ritat andra, mer konventionella, hus i samma milö -

http://www.belowtheclouds.com/2008/01/08/villa-maria-av-fahlander-arkite...

Intressant att jämföra, både som kontrast och arkitektens utveckling.

Billy_baver
 
E
Skrivet av: Gäst

Liknar mest en forskningsstation. Något som enkelt skall kunna ställas på plats, tåla klimatet, och sedan kunna lyftas bort utan att lämna allt för mycket spår efter sig.Väldigt fint från insidan betraktat, men inte så kul på utsidan.
 
E
Skrivet av: Gäst

Husets "underrede" ser lite halvfärdigt ut, i övrigt tycker jag det är ett härligt hus!

Traditionella hus stör utsikten mycket mer med sin höga nock, och platta tak är ju inte alltid så roliga.

Har funderat många gånger på hur jag skulle vilja bygga om jag fick chansen att bygga på klipporna, och skulle nog valt att "smyga ner" huset lite mer i skrevorna balnd annat för att skydda bättre mot höststormarna, men annas är det ju härligt.

/Anna H
 
E
Skrivet av: Gäst

Ser ut som någon lagt stora oljetankar på klipporna, hur fick dom bygglov till detta?

Invändigt var det väldigt snyggt, men exteriört ?!?
 
E
Skrivet av: Gäst

Ena stunden så skall Lysekils byggnadsnämnd endast tillåta vita hus med stående lockpanel, rött taktegel och spröjade småfönster som gammal kustbebyggelse.
Nu släpps det igenom vad som helst där en arkitekt har ritat, men ritar Svensson själv så gäller de gamla kraven.
 
E
Skrivet av: Mac

Mats Fahlander, arkitekten, menar att han blivit inspirerad till de välvda taken av "fina exempel i arkitekturhistorien", t.ex. tunnelbanestationen Thorildsplan vars perrongtak utformades av Peter Celsing.

Men då tycker jag han är lite orättvis. Den största inspirationen måste ju vara alla de ingenjörer som konstruerat förråd, baracker och hangarer åt militären. Inte minst det prefabricerade skyddsrummet i korrugerad plåt - "grupphjälmen" - ser ut precis sådär.

Mats Fahlander vann Rödfärgspriset för Villa Maria i Nacka för 5 år sedan. Den svarta färgen
 
E
Skrivet av: Olle

Ja, det var bland det fulaste jag sett.
 
E
Skrivet av: Jacob Jonsson

Jag är själv arkitekt. Jag är kanske inte heller tilltalat av dessa hus, men tycker dock fortfarande er kommentarer är lite konstiga. klart att moderna hus inte måste se ut som fiskestugor - det är ju inte fiskestugor. Jag hoppas ni kör hästvagn också! Dessutom så är en fiskestuga 60 m2 - så "klassisk" bohuslänsk exteriör på en villa med pool på 180 m2 känns väldigt förlegad och fel. Bra att jag betalar skattepengar till någon som vet, fram för att låta grannar bestemma. Dessa halvvägs herrgårdsliknande byggnader som finns ytterst i Skärgården - det är dom som förstör kusten.
 
S
Undrar vad göteborgshumorn har döpt det huset till?
Rövarkulan eller sk-thuset kanske.

Två skinkhalvor med en dj-vla skorsten i...

Förstår de första byggarna som tackade nej till uppdraget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.