Fem hus hade fukt i väggarna, tre av fastighetsägarna väljer nu att stämma Götenehus på 550 000 kronor.

Du kan läsa artikeln här: Tre familjer stämmer Götenehus
 
E
Skrivet av: DG

Den härliga byggbranschen! :D
 
E
Skrivet av: Spiken

Man hade indikationer och visste redan då att det var en riskkonstruktion men chansade.
Orsaken till de flesta sådana fel i byggbranschen är att företagen vill tjäna lite extra och många kunder är dumma nog att tro att dom kan få samma kvalité för halva priset. Många kunder valde Götenehus putsmetod - trots att det fanns avluftade alternativ - i tron att enstegsmetoden var lika bra. Återigen står vi med facit.
Kvalitet kostar, tid, pengar, omsorg, kunskap och korrekt projektering / hantering. Dom som tror att det finns genvägar bedrar sig själva som vanligt
 
E
Skrivet av: Pn

Men ge dig nu. Hur får du detta till att vara kundernas fel? De har givetvis fått informationen från tillverkaren att systemet är lika bra som ventilerade varianter.
Det måste väl för Guds skull vara den som kommer med påståendet om en viss kvalitet, som är ansvarig för att denna kvalitet uppnås. Lägg ansvaret där det hör hemma!
 
E
Skrivet av: Spiken

Det fanns information från Götenehus och andra användare av enstegsmetoden som sa att den troligen var okej och risken begränsad, MEN det fanns även information i media om brister med just den putsmetoden, från försäkringsbolag samt från SP t ex.

Visst är leverantören av sitt system skyldig att ge rätt information, men just i fallet med enstegstätade putsväggar fanns det redan då information om att det var en riskkonstruktion. Så visst hade kunderna ett val och dom som valde det alternativ som var 60-80.000 billigare än en avluftad vägg har i många fall fått problem. Det var en chansning, en chansning som inte gick hem. I efterhand blev det merkostnader och besvär. Numera är den metoden inte tillåten om jag vet rätt.
 
E
Skrivet av: DG

Spiken, du gör verkligen bort dig! Prata gärna med de 10.000-tals husägare som köpte sina hus innan detta lilla experiment var känt för allmänheten!

Du vet fel, metoden används fortfarande!
 
E
Skrivet av: BB

Tänk vad fel det kan bli när människor vill köpa lyxliv på kredit möter företag som inte har några skrupler att plocka dom på allt.

I min värld krävs det alltid två parter för att lyckas ställa till det rejält och ingen är helt oskyldig!

Ni får skälla hur mycket ni vill på mig, men den dag då människor gnetar ihop merparten av köpesumman innan köp, så kommer man inte låta husköpet vara ett experiment där blingytor (vitt, vitt och åter vitt), fondvägg och medelhavsputsfasad med stora skyltfönster är viktigare än det innanför väggarna! Dumhet går hand i hand med girighet!
 
E
Skrivet av: Anders D.

En tydligare länk nedan. http://www.sto.se/35160_SE-Ventilerade_fasadsystem_-_StoVentec-StoVentec...
Pris för denna metod räknat från utsida trästomme inkl. allt arbete och material och ställningar är ca: 1200kr/kvm putsad yta.
Alldeles för dyrt i mitt tycke. Husets totala pris blir fel. Vill man ha ett putsat hus så är det mest prisvärt att bygga med betong eller leca-stommer, på den nätarmera och sprutputsa. En putsad sandwich vägg färdig inne (enbart målning kvar) OCH utsida kostar ca: 2000kr/kvm monterad och klar.
Exempel här: http://www.strangbetong.se/koncept-komponenter/komponenter/isolerade-ytt...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.