E
Skrivet av: mr_bygg

Jag kan ha full förståelse för att man kan bli upprörd om Dala Energi inte informerat om problemet med de gamla mätarna, men att vara upprörd att man nu får betala den faktiska kostnaden när dessutom Dala Energi låter bli att kräva in pengar för den fjärrvärme man tidigare förbrukat men sluppit betala är lite knepigt
 
E
Skrivet av: Niklas

Hur mycket kan en mätare för fjärrvärme diffa? Har känslan att fjärrvärmeräkningens storlek är ganska många % slump även om vattnet är rent. Är det någon växlare, konstruktion eller typ av installation (högt flöde med låga deltaT eller tvärtom) som ger mindre feldifferens eller längre räkning? :)
 
E
Skrivet av: Sjunger i duschen

Känns som dala energi har rätt fina marginaler om det tog dem fem år att upptäcka/göra något åt det...
 
E
Skrivet av: NIklas

Eller så är det surt för de andra kunderna som fått betala för rabatten som de nu "drabbade" har haft under lång tid.
 
E
Skrivet av: Kaninkaninkaninkanninteslutaskjuta

Smutsigt vatten borde egentligligen inte påverka räkningen. Normalt räknar man på skillnaden mellan matartemp och returtemp och får därigenom effektförbrukningen. Sedan är det vissa som tar betalt för genomströmningsmängden, men detta går oftast att justera så denna blir så låg som möjligt. Att skylla på smutsigt vatten låter skumt, frågan är om kundernas värmeväxlare har blivit skadade eller igensatta p.g.a detta ?
 
E
Skrivet av: Gäst

För att mäta effekt behövs delta T samt volym givetvis. Volymmätaren är troligtvis av induktionsmodell i detta fallet vilket självklart påverkar volymmätningen i de fall mätaren är utsatt för dålig vattenkvalite.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.