E
Skrivet av: Vilpi

Ingen dålig symaskin som går på trefas, eller var det symaskinen har var inne och mecklade med?
 
E
Skrivet av: Nord

Hur fan kan symaskinen gå åt fel håll, bor hon i ett likströmshus eller ?

Sen står de längre ner att han har blivit av med den licens han hade, var han behöriga iallafall ?
 
E
Skrivet av: Gäst

Ja, det hela låter lite konstigt, man får väl förmoda att det var en 3-fas maskin, men det är ju inte helt ovanligt att sådana snurrar baklänges när en elektriker varit i farten... ;)
Det finns väl åtminstone två nivåer på behörigheter idag allmän och begränsad, han hade väl en begränsad behörighet.
 
E
Skrivet av: Earl

Vilken dom, ha ha, verkligen avskräckande... Och 5 200 kr i skadestånd, det räcker ju inte på långa vägar till att rätta till det han ställt till med.
 
E
Skrivet av: Finncom

Det var en konstig artikel, man blev väldigt fundersam. Blir man verklign av med sin licens och böter när man endå har behörighet för att utföra detta arbete. Att koppla in golvärme, koppla in symaskin (av industrimodell), får man väl göra om man har BB1? Är det inte en försäkringsfråga detta??
 
E
Skrivet av: Gäst

Om det nu verkligen är sant, att maskinen gick baklänges, dvs det måste varit en ganska rejäl industrimaskin som går på trefas, så är det ju bara två faser som blivit bytta. Det är ju lätt hänt även för en behörig elektriker. Man får byta två faser i handsken så fungerar det igen. Tar väl en par-tre minuter.
 
E
Skrivet av: Peter

Vissa maskiner har ju en kontakt med polvändare för 2 faser i själva kontakten.
Det tycker jag är smidigt.

Finns det någon regler för i vilken ordning de tre faserna skall kopplas i ett fast trefasutag?
 
E
Skrivet av: Fd elektriker

Haha...tror nog inte all info finns med i artikeln...inte får man behörigheten indragen och både böter och skadestånd pga att 2 faser är vx....borde ha mer att göra med att radion startade pga att man ska tända lampan......och kanske fler fel som reporten inte förstod och därför inte tog med i artikeln.......
 
E
Skrivet av: Gäst

Skum artikel. Vaddå inte "fullt behörig"? Antingen är man behörig att göra arbetet eller inte. Det samma gäller "licensen". Inte sjutton benämns behörigheterna med licenser?
 
E
Skrivet av: Benny Lindstedt

Tidningsanka............
 
E
Skrivet av: Jörgen

Vad säger att huset var rätt inkopplat FÖRE ombyggnaden... Hantverkaren kanske bara la in faserna rätt och den tidigare "rätt kopplad" symaskin började gå baklänges...
Kan inte ses som en felkoppling i så fall, tycker jag!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.