E
Skrivet av: Niclas Ehrencrofna

Låter ju bra tills man inser att man inte bor själv utan det handlar om nåt kedjehusliknande elände där grannarna är bara nån meter ifrån en.
 
E
Skrivet av: b8q

Framtidssäkrat för stigande havsnivåer! :)
 
E
Skrivet av: KnockOnWood

Inte mycket hav i Karlstad inte!

Och när vattennivån sjunker går eländet på grund.

Då blir det att ta fram domkrafterna och försöka palla upp de 340 tonnen.
 
E
Skrivet av: Hasse

Löjligt, tala om fukt i källaren! Dessutom finns det väl gott om byggbar mark?
 
E
Skrivet av: billy_baver

Vänerns nivå är reglerad i vattendom. Ändå är Karlstad ett av de områden i landet som står under störst hot av översvämningar. Detta har utretts med mycket stort allvar sedan den katastrofala vintern 2001. Jag är inte alls överraskad av att ett projekt som detta dyker upp just här. Däremot blir jag förvånad över att man inte inväntar rapport från pågående undersökningar

Rätt utfört skulle sådana här projekt kunna inte bara medge fler sjönära bostäder, utan också tjäna som vågbrytare för att skydda strandlinjen innanför. Men så djärvt tycks man inte sikta denna gången.
.
 
E
Skrivet av: KnockOnWood

Vem vill agera vågbrytare?

Det låter nästan som Mellanösterns "mänskliga sköldar".

Usch och fy!
 
E
Skrivet av: Anton

Hur har man klarat u-värdena enligt de nya byggreglerna? Mutat byggnadsnämnden? Läste någonstans att vatten leder värme / kyla 800 ggr snabbare än luft. Visst, luft har avsevärt lägre värmekapacitet än vatten , men Karlstad ligger ju inte direkt vid Medelhavet... Inte heller direkt hållbart /eco vänligt att bygga och bo på vatten med tanke på all plast och skum som behövs i byggandet, och färg och olja som årligen måste kladdas på för klara väder och vind... Hoppas värmekostnaden ingår i månadskst ;-)
 
E
Skrivet av: arktecko

Så många negativa kommentarer som det alltid finns på alla artiklar om intressanta hus på byggahus! Man blir ju deprimerad, hur orkar ni klaga så? Alla hus är inte till för alla, det är väl underbart att det kommer till lite mer variation på det svenska tråk-utbudet!
 
E
Skrivet av: Björn

Kan nog vara ett trevligt boende med fin utsikt, fast det är nog rått och kallt mellan bad och skridskosäsongen. Bra för ekonomiskt bostadsbolaget, sjönära boende är ju nästan fånigt inne just nu.
 
E
Skrivet av: KnockOnWood

Arktecko

Du slog precis rekordet i gnäll och negativism.

Utan att tillföra något alls i sak. Grattis!
 
E
Skrivet av: KnockOnWood

Om vi skall vara lite allvarliga:

Vad är vitsen med att ställa de här parhusen på betongpontoner jämfört med att ställa dem på t.ex. plintar på land?

Just fukt (som det finns mycket i vattnet) är väl det värsta ett boningshus vet?

Vad är vitsen? Eller fördelen, för er som inte förstår götebosska.

PS
Hur uppfylls tillgänglighetskraven när det bara finns sovrum på övervåningen?
Skall rörelsehindrade sova i TV-soffan?
 
E
Skrivet av: H-P

Hela iden är ofattbar korkad. Allt blir bara krångligare, elanslutning, VA, tillgänglighet etc. Likande ideer och "projekt" dyker upp med jämna mellanrum och försvinner sen snabbt i glömskan!
 
E
Skrivet av: D

Har själv varit och kollat på husen i fråga. Jag tycker det är kul att dom törs prova. Det är ju hyresrätter vilket gör det extra roligt.

Naturligtvis har dom koll på tillgänglighet och energi, det är ju inget litet bolag privat bolag som ligger bakom. KBAB har legat bakom många byggprojekt tidigare.
 
E
Skrivet av: Ronny

Genialiskt, tänk på uppvärmningen! Man slipper borra energihål utan man kan pumpa runt sjövatten i bergvärmepumpen. Slippa fundera på om borrhålet kallnar på vintern.
- Om man nu vill använda bergvärmprincipen?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.