Jordfelsbrytaren har till uppgift att säkerställa att ingen i ditt hem skadas av el. Elsäkerhetsverket vill införa rutiner för att du ska komma ihåg att testa så att den fungerar.

Du kan läsa artikeln här: Glöm inte testa jordfelsbrytaren
 
E
Skrivet av: Erik

En annan sak som ska testat är ju brandvarnaren, eller om det var byta batterier, oavsett så var den dagen den förste advent, man borde kunna komma ihåg att testa JFBn då med.
 
E
Skrivet av: Micke

Jo, men test vid övergång till sommar/vintertid var faktiskt en bra idé. När man bryter strömmen så är det oftast en massa klockor (spis, mikro etc) som måste ställas om. Då kan det vara praktiskt att ta det i samband med att man ändå skulle behöva gjort det jobbet.
 
E
Skrivet av: Barbro

Dom flesta människor dör när dom ligger och sover. Därför rekomenderar nu Socialstyrelsen att man sitter och sover.
 
E
Skrivet av: Gunther

Förvånansvärt många människor är korkade. Därför tvångssterilieras idiotens mor då hon alltid är gravid!
 
E
Skrivet av: Frisk

Det handlar väl inte enbart om att testa jordfelsbrytaren, enligt min manual handlar det om att konditionera jordfelsbrytaren, vilket nog skulle få större genomslag. Att funktionstesta en sak kontinuerligt känns inte motiverat, det är oklart varför den skulle gå sönder, men att det faktiskt handlar om att konditionera den känns det mer motiverat! Jag läste även nyligen på en brytare som skulle testas en gång i månaden, det känns inte rimligt! Vem orkar ställa om alla klockor i huset 12 gånger per år?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.