Svar 2 : 30m

Motivering: Styr all min hemelektronik, som tv, dvd, musik från en enhet, vore häftigt att ta ytterligare ett steg och även kunna styra resten av hemmet.
 
Svaret är 30 meter. Och skullle det bli möjligt har den late bonden sett sin räddning. Tänk att kolla temperatur i ladugården styra ljus värme och vatten. Visst skulle det va så skönt att få datan från kökssoffan och inte blöta ner ullstrumporna i slasket utanför köksfönstet. Ja kanske inte har valt fel ändå!
 
Svar 2.30 meter.

Kan rada upp en massa bekväma punkter till vad jag skulle använda den till men kort sagt. Skulle den göra livet enklare för den person jag har i åtanke.
 
Svar 2: 30m

Mitt smarta hem skulle ha koll på öppna fönster och dörrar. Den skulle styra belysningen när ingen är hemma för att skrämma iväg inbrottstjuvar. Och den skulle styra värma och belysningen när vi är hemma för allas trevnad.
 
Rätt svar är 30 meter!

Detta skulle vara perfekt för mina kära höns, länge tänkte bygga nåt slags automatisk luckstängare till hönshuset från rastgården! Måste stängas manuellt i nuläget för att hindra rovdjur att ta sig in
Men då man har 1000 andra projekt har det hittills varit lågprio, en vinst kanske ändrar på det
 
Svar: 30 meter

Vi flyttar in i vårt första hus den 1:a Juli. Ett hus byggt 1968 med tilläggsisolerad vind. Hade tänkt att använda Tellstick till att övervaka luftfuktigheten på vinden. Sedan kommer jag nog skaffa temperaturgivare i alla rum som hjälpmedel när jag justerar in värmekurvan på värmepumpen (frånluft).
 
Svar: nr 2 - 30 meter.
Detta skulle vara helt fulländat för min verkstadslokal. Perfekt för att hålla koll på temperaturen när vi går mot vinter igen så rören inte fryser. Dessutom att försöka skrämma bort ev. inbrottstjuvar genom att tända och släcka belysning.
 
Rätt svar: 30 meter


Hade ett system tidigare som fungerade mindre bra i lägenheten, detta ogillades av sambon som mest var irriterad på det.
Nu när vi köpt hus med knarrande golv så vore det ett en dröm att i höst kunna tända och släcka utan att riskera att väcka den lilla som sover. Samt att jag kan få ännu en instruktionsbok att ignorera! :p
 
Svar 2: 30 meter

Hej alla barn nu blir det inga fler nattliga dataspel för nu kan pappa styra vår el. Titta här vad pappa tar fram; en liten Tellstick och se vad jag med den kan göra. Med ett klick på mobilen fimpar jag eran el så ni förlorar uppkopplingen till ert dataspel.

Med hjälp av samma manick kan jag kontrollera luftfuktigheten som orsakat mögel i sommarstugan med ett enkelt klick. 😉
 
Svar:30 meter

Hann jag!! Jag behöver verkligen komplettera min existerande Nexa park. Frun (läs jag) glömmer alltid att släcka utebelysningen med fjärrkontrollen.
 
Denna veckan har vi hela 4 vinnare, men också mängder av roliga och bra motiveringar! Följande medlemmar har efter lång överläggning valts ut: miljöintresserade johan.strale, barnskrämmaren Happydigger, bittra qunaki samt entusiastiska och kreativa Ekgolv. Hoppas att ni får roligt med ert smarta hem!

Deras motiveringar
johan.strale: En Tellstick kunde inte få ett bättre hem än hos mig. Med ett stort teknik och miljöintresse kommer jag att laborera med styrning av både värme larm och ljus i sommarstugan, och övervaka temperatur både inne, ute och på vattenledningar. Ska bli så kul!!!

Happydigger: Åh, bara fantasin sätter gränser. Jag skulle koppla in en enhet för belysningen i Lekstugan, en annan för ljudanläggningen i lusthuset med de externa högtalarna. Värmen till bilen
vintertid, kaffebryggaren, akvariet, olika belysningar. Skulle vilja spöka för frun och grannbarnen runt Halloween...
Mängder av möjligheter ;-)

qunaki: Vad skall jag med 30 meter till, när längden på vårt hus är 13t?
Vad skall jag med elstyrning till, vi har ju brytare på väggen?
Varför mäta fukt och temp, nu när det är sommar och sol?
Varför automatisera, när man kan motionera?
Varför se när en lampa tänds?
Varför...?
Det kunde man kanske få se, om man inte vore för gniden, grinig och gnällig.

Ekgolv: Åh, vilken kul tävling! Jag skulle schema lägga all mys belysningen efter soluppgång/solnedgång. Min nuvarande klimatkontroll Oregon skulle anslutas och jag skulle få temp & luftfuktighets data från krypgrunden,
vinden, köket och sovrummet. Den medföljande temperatur sensorn skulle kompletteras med två till, dessa tre hamnar bla. i jordkällaren, ute och en i "server rummet". Om någon vindmätare
är kompatibel med tellstick duo så skulle det vart en pryl att köpta till!
IR sensor vid entrén som ringer på NEXA dörrklockan när någon går in på gården, ev. tända ute belysningen också?
Kaffebryggaren skulle schemaläggas under arbetsdagarna så att kaffet är klart när man nyvaken stapplar in i köket.
Magnetbrytare till garderobs dörren som tänder lampan när dörren öppnas och släcker när man stänger igen.
Sen om man på något påhittigt viss kunde starta vattenspridaren från telefonen på semestern vore det grymt. (egen brun med egen pump, borde räcka med en utomhus fjärrströmbrytare?)
Och mycket mer, bara jag får fundera lite till.
 
  • Gilla
Qunaki och 1 till
  • Laddar…
SVAR: 30 m

Vilken underbar uppfinning som underlättar min vardag. Tänkte att slippa springa runt och kontrollera olika uttag och apparater. Nu kan man sköta detta med ett par knapptryckningar.
 
Jag får väl säga som Robert Gustavsson i hans gestaltning som Tony Rickardsson - "Ja é inte bitter"

(... ser väl bara sån ut :)
 
Fick prylarna idag och allt fungerade klockrent direkt, tack. m.nu är verkligen snabba och smidiga, var enkelt att komplettera beställningen och få allt på ett och samma samma bräde.
Ja tackar både byggahus.se och m.nu för vinsten, det passade mig perfekt.

Glada midsommarhälsningar till er allihopa.
 
  • Gilla
Fastiz
  • Laddar…
Hämtade ut paketet idag. Eftersom det varit midsommar missade jag att komplettera med vissa grejer, får ta det senare. Nu är det bara att släppa lös kreativiteten :)

DSC03273.JPG
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.