Mina billiga hörselkåpor har gett upp så det är dax för något nytt. Jag vill ha ett par klassiska kåpor och inte några öronpluppar och helt utan elektronik (bluetooh, radio etc.) Det vore najs om det dessutom gick att ha ett par skyddsglasögon utan att det känns som skallbenet ska spicka :)

Peltors klassiska tycker jag är bra, kört mycket med dem på traktorn, men om jag miss rätt så funkar de dåligt med skyddsglasögon. Hur är de nya peltorkåporna ? Läste något om att de dämpade dåligt? :eek:

Kan ju passa på att fråga om vilka bra skyddsglasögon man ska satsa på också innan jag blir flintis på grund av silvertejpen på skalmarna på mina gamla :)

Läste lite gamla trådar i ämnet men blev inte mycket klokare, så vad är era erfarenheter?
 
Y
AK-22104.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Peltor. 1695kr swedol.. bara radio vad jag sett - enligt annons finns möjlighet till koppla in mic tror jag. hur dom är med skyddsglasögon vet jag inte men funkar bra med vanliga glasögon.
Har några av dessa. Gillar dom. Batterierna håller länge. Bågen får man dock justerin varje gång man sätter lurarna på huvudet.

Men deras svarta med digital radiokanalsökare är kass. Får knappt in kanaler alls. Kollegor har sagt det samma.

Jag själv hade nog uppskatta bluetooth nu när jag lärt mig nyare mobiler lite bättre.
 
Redigerat:
Tack för tipset, men jag vill ha utan radio och annat lull-lull. Jag uppskattar tystnaden :)
 
Peltor optime II har jag som passiva lurar. Helt nöjd med dom men idag skulle jag aldrig köpa nya utan radio etc. Har ett par enligt bilden ovan så dessa passiva kåpor är mer extra för hjälpande händer nuförtiden.
 
Jag har peltor optime III sen ca 10år. Bästa ljuddämpningen som jag har provat. Använder varje dag, alltid tillsammans med skyddsglasögon, funkar utmärkt tycker jag. Fick häromveckan beställa nya "packningar" för första gången (då har jag tre par likadana lurar o skiftar runt på) så jag måste säga att de håller riktigt bra om man behandlar dem väl. För att passa med skyddsglasögon så använder jag glasögon med tunnast möjliga skalmar i plast (inte gummibeklädda, då fastnar de alltid i någonting när man ska ha av o på dem) .

Med det sagt hade jag (om det hade funnits) köpt optime iv...dvs med ännu bättre dämpning.
 
Dom vanliga Peltorkåporna jag har, dvs utan elektroniken eller dyl, är Optime 2 & 3. På jobbet använder jag uteslutande nr 2, detta pga av att dom har vikbar hjässbygel, och jag tar av mig dom hela tiden, fäller ihop dom, och hänger dom i en karbinhake i byxorna.
Tycker båda dämpar bra, Optime 3 bättre än 2(självklart).
Båda funkar med mina skyddsglasögon av solglasögostyp, men dom sitter klart bäst under Optime 3.

/patrik
 
Har alltid använt Peltor men för ett par veckor sedan köpte jag ett par Sperian Sync. Ingen radio men aux så man kan koppla telefonen till dom.

På mitt huvud känns dom perfekta, ljudet är helt acceptabelt och kvalitetskänslan är hög.

Inga batterier behövs heller vilket är positivt.
 
Peltor optime III tror jag också mina heter. Väldigt bra och funkar bra även med glasögon. För bästa bullerskydd ska man förstås inte ha glasögonbågar eller annat som gör att en del ljud kan sippra in.

Skyddsglasögon. De med tunna slinkiga skalmar funkar bra med hörselkåpor, men sitter sämre utan kåporna. Jag har bl.a ett par 9169065 Uvex super OTG som kan bäras utanpå vanliga glasögon, men de sitter som sagt dåligt om man lutar sig framåt. Gå till en butik och prova. Alla har olika näsor etc. ;).
 
http://www.jaktbutiken.se/produkter/1157

Även jag använder peltors optime 111 på arbetet (pappersmaskin som väsnas duktigt) ihop med skyddsglasögon och det funkar bra om man har skalmarna lite ovanför örat annars så slipper oljud in.
 
Jag har provat Peltors och Zeklers, och tycker att Zeklers är sjukt obekväma jämfört med Peltor.

Så min först faller på Peltor.
 
Peltor optime III använder jag.
Som Daniel skrev att "om det fanns" IV. Så hade även jag skaffat sådana.
Hmm kanske dags att prata med Peltor.

Skulle gärna vilja prova deras värsting med blåtand, radio, osv.

Pär
 
Ja har peltors blåtandskåpor, med radio och medhörning, inne på mitt 3:e par nu och kan lätt säga att gamla modellen är bäst, den är röd och nya är svart,

Den nya har bättre radio, men betydligt sämre brus reducering, de gamla kan ja stå bredvid en borrvagn och prata totalt obehindrat, radion funkar och medhörningen är suverän, hade problem med kompatibiliteten med gamla Nokia och Ericsson telefoner, inte provat nån nyare dock, funkar klockrent med äpple telefon,

Kan få ont i öronen efter en hel dags användande dock, och de är lite känsliga för fukt, så plocka gärna ur innehållet och låt de torka efter en jobbig arbetsdag, får man problem så är de i 99% av fallen radion som rasar,

Reservdelar och nya hygienkit finns på swedol
 
Tack för alla svar!! :)

Peltor får det bli, frågan är om man ska slå till på 2:an eller 3:an. Å ena sidan har ju 3:an klart bättre dämpning men ser lite klumpigare ut? Kanske inte spelar någon roll i praktiken? :)
 
A
Jag har dels ett par Peltor med bluetooth, FM-radio, medhörning och allt det där och dels ett par Sordin med endast FM-radio. Peltorskydden är sjukt tunga och varma jämfört med Sordinskydden som är nätta och lätta att ha på sig och hantera.

Jag använder mest mina Peltor eftersom de har koppling till mobilen men tycker nog att Sordin är bekvämare och bättre. De verkar dock ha ändrat designen jämfört med de jag har så jag vet inte hur de nya är. De jag har ser ut som Husqvarnas (och jag tror även DeWalt sålde dessa under eget märke ett tag): http://www.duabhuset.se/#showProduct.php?id=6503

De ser plastiga och billiga ut jämfört med Peltor, men är klart sköna och hållbara.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.