Jo. Men det är svårvärderat. Mäklarna skiljer sig åt nästan en miljon. Det är först efter visning vi vet vad rätt pris är tyvärr.
 
Det är en sedan länge accepterad sanning i branschen att ett lågt lockpris med efterföljande budgivning från många parter driver upp priset, åtminstone på en relativt "het" marknad (det kanske inte fungerar i Älgarås). Det är en delorsak till de "nya" rekommendationerna från mäklarförbundet att inte köra med lockpriser utan verkligen använda den teoretiska definitionen på det lägsta priset köparen kan tänka sig att acceptera som det s.k. acceptpriset.

En "seriös" mäklare går inte ut med låga lock/acceptpriser som säljaren inte kan tänka sig att acceptera, enligt förbundets riktlinjer. Därför gäller det som säljare att hitta en "oseriös" säljare som verkligen jobbar för att maximera försäljningspriset, även med säljmetoder som ligger lite på gränsen. Och skapa fungerande incitament för denne.

Min bild av mäklare (utan att ha så mycket personlig erfarenhet) är att dessa "oseriösa" mäklare är ganska vanliga, men självklart gäller det att hitta rätt individ och inte rätt företag, precis som andra varit inne på. Någon som har med sig goda rekommendationer i bagaget, någon som har visat sig villig att göra vad som krävs för någon av dina bekantas räkning är antagligen ett bra val.
 
  • Gilla
Saltis
  • Laddar…
Ja det verkar som köpare i allmänhet har så dåliga kunskaper var de skall lera efter hus så de endast kollar Hemnet fast det finns en hel del andra ställen att leta på, t ex direkt på Google.
 
Tillbaka till ämnet - jag tycker det viktigaste är att välja ett hus med trappa.
 
  • Gilla
Sir Duke
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.