Hej,

Vi har en nedgrävd oljetank på tomten och jag har nu grävt fram inspektionsluckan för att kontrollera att i fall den var korrekt sanerad och sandfylld. Tyvärr var den inte det och det är olja kvar i botten (uppskattningsvis 5-10 cm). Gissningsvis är olja kvar sedan 70-80 talet när man installerade fjärrvärme.

Vi ska självklart ta hit en firma som sanerar och gräver upp eller sandfyller tanken och vi tar gärna emot tips på bra firmor i Stockholmsområdet/västerort om någon har några erfarenheter.

Vad beträffar oljan som finns kvar, är den fortfarande duglig för användning? Bör man försöka sälja den innan sanering?
 
Det är ju vanlig diesel, gammal så troligen inget man häller i sin nya fina bil. Dock så finns det gott om folk som vill köpa den till gamla traktorer och liknande, lägg det på blocket! några konor per liter kan du nog få.
 
Tack! Får testa! Har även fått kontakt med ett saneringsföretag som verkar vettiga.
 
perkaby skrev:
Tack! Får testa! Har även fått kontakt med ett saneringsföretag som verkar vettiga.
Berätta hur det går. Är i farten å byta uppvärmning och tagit in separata offerter gällande våra två tankar inomhus. Pris efter rot 2-3.500 kr ser det ut att landa på.

Mvh
David
 
Jag får återrapportera när det är klart om ett par veckor. Har nu fått offert på 1500 kr efter ROT för tömning och rengöring av tanken samt borttagning av påfyllnadsrör. Sandfyllning eller upptagning av tanken ingår då inte.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.