Svar: 30m
Jag kommer använda Tellstick till vår sommarstuga för att övervaka och hålla koll samt att försvåra för ev. inkräktare =/ Tycker detta är ett superpaket!
// Mattias
 
Svar: 2, 30m

Har inför denna säsong skaffat mig en robotklippare. Det blev en billigare modell utan övervakning o styrning via smartphone. Med denna vinst, tillsammans med viss komplettering, kan jag via smartphonen växla zoner där den ska klippa o övervaka att den är ute o jobbar som den ska.
 
Svar: 2, 30m

med nytt hus är det enbart ett smarta hemmet som saknas, vi har länge längtat efter att investera, och en vinst motiverar till att påbörja investeringen, istället för att skjuta det på framtiden.
 
Svar:2 30 meter

Känslan av att komma hem och det ser ut som någon redan är hemma för att det upplyst och mysigt alla mörka dagar på året. Det är en känsla av lycka=)
 
1. 30 meter.
2. En perfekt 70-års present till svärfar som alltid oroar sig för sin sommarstuga! Med det här smarta och enkla systemet kan han själv styra de enheter han tycker är viktigast och ha full kontroll!
 
Härligt med en liten tävling! Svaret på er fråga är självfallet (upp till) 30 meter.

Här hemma har jag en vision att utveckla ett system som baserat på enkla indikationer kan dra slutsatser om vad som ska göras. Det handlar alltså inte bara om att manuellt slå på och stänga av belysningen i hemmet, snarare att förutse vad som ska ske automatiskt.

Har under veckorna som gått funderat ur hur detta ska gå till (passar ju utmärkt som ett sommarprojekt). Eftersom både jag och min sambo har vars en smartphone, har vi därmed två mätpunkter. Det vill säga att Tellstick-systemet, kan veta vilka som är hemma. Tillsammans med enkla skymningsrelä kan man låta dra olika slutsatser:

- Minst en person är hemma, och solen har gått ner: Tänd ljus i lägenhet.
- Två personer är hemma, den ena telefonen laddas: Släck i sovrum (vi laddar bara våra telefoner på natten).
- Två personer är hemma, båda telefonerna laddas: Släck i hela lägenheten.

Det här är självklart bara några få exempel på vad som kan göras. Att koppla det mot en android-telefon som alltid lyssnar (hey google), kan man även få ett system där man kan berätta vad det ska göra via röstkommandon.

Med vänliga hälsningar
Sebastian
 
Svar 2
Dottern har börjat gå hem efter skolan precis vad vi behöver för att hålla koll på olika grejer . Och vår två åring skulle älska en till nattlampan
 
Upp till 30 meter räcker Tellistick.

Vill vinna för att kunna skapa och mötas av ett "levande hem" utan en massa spring efter strömbrytare och annan information.
 
svar: 30 m

Jag, men främst mina grannar, skulle bli överlyckliga då de slipper gå in i mitt svenska hus och starta mina olika elprylar som står och går "hemma".
 
Svar 30 m.

En Tellstick kunde inte få ett bättre hem än hos mig. Med ett stort teknik och miljöintresse kommer jag att laborera med styrning av både värme larm och ljus i sommarstugan, och övervaka temperatur både inne, ute och på vattenledningar. Ska bli så kul!!!
 
Svar: 30 m
Jag skulle använda denna NEXA styrning ihop med en Raspberry Pi som en WiFi till IR omvandlare med vilken jag skulle styra luft-luft värmepumpen. Då kunde vi få full koll på värmen i huset när vi är borta och styra lamporna med!
 
Svar 2. 30 meter..


Här är en kille som aldrig vunnit en ända tävling, och en termometer i nya växthuset som kan läsas av från jobb skulle ju vara fint.. Älskar teknik;)
 
Svar: 2. 30 meter.

Att kunna plocka in mätvärden som fukt och temperatur och styra fläktar för att hålla huset friskare skulle vara mycket intressant, att dessutom kunna automatisera hela husets belysning och gräsklipparens begränsningskabel vore dessutom ett stort plus.
 
Svar 2, 30 meter,

Vi bor mitt ute i ingenstans så den skulle få sköta ytterbelysningen med hänsyn till sol och klockslag.... Så man inte backar på något när man ska till jobbet mitt i vintern. Vidare så har vi ett pumprum som jag vill hålla koll på temperaturen under vintern så stödvärme kan gå på så inte vårt vatten till hästarna fryser. Där även påfyllningen av deras dricksvatten kan skötas via Telsticken.
Men det viktigaste skälet: När man ränner runt och ska reparera stängsel är det VÄLDIGT trevligt att enkelt via telefonen kunna slå av och på elstängslet....... Jag har försökt skarva med spänning på..... Det är svårt att knyta knutar när armarna rycker hela tiden....
 
Redigerat:
Svar; 30 m
Jag har köpt några av denna produkter, men är jag sugen på tellStick duo för mitt hus i utomlands.
Ja kunde programmera att sätta upp värme på vintern och tända på lite inomhus belysning, lite då och då.
Den skulle bli perfekt.
Hoppas jag viner den.:):):;)

Med vänlig hälsning,
Göran
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.