Hej!

Har en ovanmarkspool till barnen ca 3,5 m i diameter och en 80-90 cm hög. Medföljde ett sådant där uselt pappersfilter så det tog ju inte lång tid att inse att vi behövde något annat. Köpte en sandfilterpump som håller vattnet klart och fint.

Enda problemet vi har är att det bildas alger (tror det är alger) som lägger sig i smala strängar längs veck och sömmar i botten. Tar man en borste så virvlas det upp i vattnet som ett moln och man skulle kunna tro att det skall sugas in i filtret men det verkar det inte göra utan efter ett par timmar ser det likadant ut igen. Vattnet är annars klart och fint. Klorhalt och Ph är också bra.

Finns det något bra medel att hälla i som motverkar detta eller någon billig batteridriven manick som kör runt på botten och virvlar upp eventuella alger?
 
Det finns speciella algmedel att använda men normalt slår man ihjäl detta med mer klor...... Går det att rikta om inloppsmunstyckena så kanske det är en lösning.
 
Ganska svårt att rikta om munstyckena. Har provat att chock-klorera och höjt klorhalten rejält. Lite mysko tycker jag att vattnet är riktigt klart men ändå samlas dessa strängar av vad det nu kan vara.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.