bobas skrev:
Går det att vända biten?
Nja. På andra sidan sitter skruvarna som håller det på plats.
 
Men det vore intressant att få se en bild på föremålet som gav upphov till dessa skador. Så vi andra också får lära oss något :)[/QUOTE skrev:
Helt vanlig vinglas från IKEA.
 
Vi råkade ut för precis samma i torsdags, vid lunchtid! Vi hade vatten i Ikeas plastglas (de som ser ut som vinglas) på vårt nyinköpta nonwood-bord från Brafab. Och det handlade inte om en timme. På några minuter hade det skapats kratrar i bordsskivan. Skulle ta kort på glaset för att man skulle se hur brännpunkten skapades, och på dessa sekundrar blev det en fläck med "smält yta". Vårt tidigare plastbord var inte så här känsligt.

Tråkigt att höra att ni inte fick någon ersättning! Vi ska anmäla detta till Brafab också, de bör se över känsligheten på materialet. Och definitivt informera tydligt vid köp.

Blir till att köpa duk...

Trevlig sommar!
 
M MrMacplay skrev:
Hej,

Vi har ett nytt bord i sk "nonwood" från Brafab. Idag har solen legat på hela dagen. Vi hade ett par vinglas som stod framme runt lunch ca 1 timme. När vi skulle plocka undan såg vi till vår förvåning att det var som kratrar 15cm bakom glasen. Hålen är ca 1cm långa och 3mm djupa. Vår ända tanke är att det måste vara solen som bränt genom glasen. Någon som upplevt något liknande? Kan det vara rimligt att ett glas ska göra djupa bränmärken på bara en timme? Alla hålen har samma "riktning" så vi har ingen annan förklaring.

Vad gör man?
M MrMacplay skrev:
Tidigare 6 år hade vi ett bord i teak. Inte ett enda liknande märke. På det nya bordet hände det efter 4 timmar:(

[bild]
Skickar en bild av mitt bord:
 
  • Träbord med detalj av skruvhål i ett mönster på ytan.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kan komma av att ni haft en tillbringare av glas, fylld med vatten och att solen samtidigt har skinit. Tillbringaren blir ett bra "brännglas". Känner personer, som fick precis samma sak :(.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
För info,
Vi fick reklamera vårt bord som jag skrev om i tidigare kommentar.
Bra sommarmöbler var väldigt tillmötesgående. Fick välja på att behålla bordet och få 2000 kr som plåster på såret, eller välja nytt bord och lösa eventuell mellanskillnad. Vi valde nytt bord i tåligt laminat och betalade mellanskillnaden.
 
Jag har samma problem med ett bord från Jysk!
Skulle det fungera med en plexiglasskiva eller vanlig glasskiva ovanpå konstträskivan tro? Del av bord med slitet trä och flätat kantband under solljus, handduk och glas syns ovanpå.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.