Hej!

Fick det nya köket installerat härom veckan. Mycket jobb återstår så det har hängt några kablar över diskbänken, dessa är tänkta att kopplas till hörnboxen som ska installeras när allt är klart. Hur som helst, kablarna är ganska långa och har på något vänster letat sig ner i diskhon. Vi kom oturligt nog åt säkringen som matar dessa kablar när vi provade lite annan el i lägenheten, vilket medförde att ledaren och nollan (som är oskalade!!) fick kontakt med diskhon och lämnade två fina märken efter sig! Låter helt sjukt va?

Min fråga är nu, har ni tips på om det öht går att göra något åt dessa skador? Slipa med fint papper, polera?

Diskhon sitter underlimmad på en "sten"skiva (Silestone), enligt köksmontören går det inte att dela på skivan och diskhon, men jag kan inte tänka mig att det är så dumt att det inte går att byta diskhon vid behov? Den är limmad med ett svart elastiskt lim, väldigt likt Sikaflex 221.

Tacksam för svar!
 
  • Photo 2014-05-19 16 24 56.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Photo 2014-05-19 16 25 06.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tror skadan är för djup för att repareras.
Även om du putsar med fin smärgelduk så blir kratern kvar.:(
 
Körde med fint slippapper och metallpolish ikväll och fick bort en hel del. Dock fortfarande en liten krater kvar. Någon som har erfarenhet av att byta underlimmad diskho? Går det?
 
Du kan prova med en rostfri roterande stålborde på borrmaskinen.
 
Tack för era svar! Provade med roterande stålborste på Dremel och det blev klart bättre, dock är det fortfarande gropar kvar. Mitt enda alternativ nu är att ta bort diskbänken och köpa en ny likadan. Tips på hur jag enklast får bort den från stenskivan? Funderade på att skära den i flera delar, böja och på så sätt lättare kunna skära i limmet. Vad tror ni?
 
Risken är ju att du råkar knäcka stenskivan...har du slipat till det någorlunda så låt det vara.
 
GT3 skrev:
Mitt enda alternativ nu är att ta bort diskbänken och köpa en ny likadan. /QUOTE]

Alternativet att leva med märket då? Finns inte det?
 
Matrialet i kratern är kraftigt försvagat och risken för ett framtida läckage är stort så det bästa vore nog att byta ut den skadade diskhon.
Tror inte material tjockleken är särskild kraftigt tilltagen tyvärr.
 
Fråga tillverkaren av hon? De kanske kan svetsa i något, alt förstärka bakifrån? Eventuellt kanske det finns någon plåtverkstad som gör just diskbänkar som skulle kunna komma med något förslag.

Jag tror nog att hon sitter där den sitter, hur ofta byter man ho oftare än hela skivan?
 
1. Låt det vara, du märker väl om det börjar läcka. Så länge det inte läcker spelar det väl ingen roll.
2. Om du kört med roterande stålborste och det inte var en rostfri dito så polera med polermedel för att förhindra rost angrepp. Åtminstone typ autosol eller något, för en vanlig stålborste har kontaminerat det rostfria så att det börjar lätt rosta annars
 
Ta o bjud hem en smed som kan svetsa. Han/hon kan nog fylla igen de små kratrarna med någon typ av lödverktyg eller mindre svets som du eller han kan slipa ner så det blir jämt och fint.

Vet ej hur pass mycket du har kört med stålborste men den måste ju ha gjort en del repor i diskhon.
Stålull hade jag använt.
Polerpasta och en polermaskin/borrmaskin/skruvdragare kan eventuellt fixa till reporna om du har tur.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.