behörig elektriker skrev:
ALLA spottar är väl kanske inte mycket att ha. De du köper på Clas Ohlson, K-rauta etc är inte de sämsta men leta inte efter de allra billigaste bara för att komma undan billigast möjligt.

Exakt vad är det som gör spottarna sämre? Varför ska man itne välja billigast möjliga? Någon elektriker bör väl kunna svara på detta?
 
Nu har jag egentligen inget mot att montera billiga spottar bara de är bra. Kan tro att billigare spottar saknar skydd i samma utsträckning och kanske är av sämre material/ytbehandling. Har stött på annat billigt material där skruvar varit feldimensionerade och helt felkonstruerade men det är ovanligt ändå.
 
"billigare spottar saknar skydd i samma utsträckning "
Vadå för skydd? Även de billigaste är ju godkända?

"sämre material/ytbehandling"
På baksidan av "lamphållaren" då eller?

"Har stött på annat billigt material där skruvar varit feldimensionerade och helt felkonstruerade men det är ovanligt ändå."
Nu måste vi väl ändå utgå ifrån att produkten är felfri. Billigt är inte samma sak som defekt.

Är dessa tre argumenten för att inte köpa de billigaste spottarna? Finns det andra? Någon elektriker kanske?
Varför inte välja billigast möjliga, eller varför köpa en dyr? Andra förslag?
 
"saknar skydd" = spottar utan skydd över tex skruvpling, inget krav med kostar extra.
Godkända ja, men vilka marginaler? På gränsen kanske?

"sämre material/ytbehandling" = rostfritt och andra rena metaller är alltid dyrare än uppblandade. Sprödare blandning av aluminium eller annat.
Ta ett exempel på knivar, stålet är lika vasst när den är ny men hur länge håller skärpan, båda är av stål men olika sorter.

"Nu måste vi väl ändå utgå ifrån att produkten är felfri. Billigt är inte samma sak som defekt." = har satt upp spottar där infästningen för kopplingsplinten gått sönder ett antal ggr, beror på dåligt material, små marginaler mm.

Billigast möjliga är kanske inte alltid bäst även om de kan vara bra alternativ, sedan får man ju tänka på att ett känt märke kanse kostar just för märket.
/me ,en elektriker ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.