8 942 läst · 37 svar
9k läst
37 svar
Dagens fixeringsbild
Dom är tänkta att användas som varnande exempel för apor.KnockOnWood skrev:
杀鸡给猴看
Som kineserna säger.
(lit. to kill a chicken in front of a monkey / fig. to make an example of sb (by punishment) to frighten others)
Det är vakteltuppar som skall tas av daga. Dottern har börjat med vaktlar för äggens skull. Och när hon kläcker nya små vaktlar (humlor kallas de tydligen pga storleken) så blir det ett antal tuppar som måste bort när de blir tillräckligt stora och skulle då passa bra i min ugn. Det är där jag tänkte jag skulle lära mig, men lite obehagligt känns det. Dessutom måste de tas ur och plockas fjädrar Alla jägare fixar ju att plocka sina fåglar de skjuter så nog borde jag väl kunna lära mig.
Redigerat:
Grundstött
· Halland
· 28 358 inlägg
Jag förstår din tvekan Hemmakatten, Gissa varför vi anlitade ett gårdsslakteri för våra tuppkycklingar.
De vägde ca 1,2 - 1,6 kg när vi fick tillbaka dem urtagna och plockade, färdiga för grytan/ugnen.
Enligt wikipedia väger en vaktel 70-135 gram. Är det värt jobbet att greja med dem?
Vaktlarna är tydligen flyttfåglar också. Varför inte ge tuppkycklingarna deras frihet åter, så flyger de till Afrika
Här en bild på några av våra hönsägg. Precis när de börjat värpa kan det bli något pyttelitet.
De lär kallas för prinsess-ägg
De vägde ca 1,2 - 1,6 kg när vi fick tillbaka dem urtagna och plockade, färdiga för grytan/ugnen.
Enligt wikipedia väger en vaktel 70-135 gram. Är det värt jobbet att greja med dem?
Vaktlarna är tydligen flyttfåglar också. Varför inte ge tuppkycklingarna deras frihet åter, så flyger de till Afrika
Här en bild på några av våra hönsägg. Precis när de börjat värpa kan det bli något pyttelitet.
De lär kallas för prinsess-ägg
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Det var söta små ägg, t.o.m. större än vaktelägg.
Visst är vaktlarna små, men en (1) vaktel och då fryst, kostar en hundring i affären och är inte svensk. Och det vore roligt att kunna servera vaktel som man gjort allt på. Nu är det här inte fläsk-vaktlar, som är en lite större sort med mer kött på, utan lite mindre men jag vet hur de är uppfödda. Köper alltid enbart färska kycklingar som är uppfödda utomhus på ekologiskt foder, och frysta vaktlar låter inte alls lika bra.
Visst är vaktlarna små, men en (1) vaktel och då fryst, kostar en hundring i affären och är inte svensk. Och det vore roligt att kunna servera vaktel som man gjort allt på. Nu är det här inte fläsk-vaktlar, som är en lite större sort med mer kött på, utan lite mindre men jag vet hur de är uppfödda. Köper alltid enbart färska kycklingar som är uppfödda utomhus på ekologiskt foder, och frysta vaktlar låter inte alls lika bra.
Redigerat:
Jag vill minnas att jag hörde på radion om folk som hade haft otrevliga sommarjobb.
En kille hade i sin ungdom arbetat på en äggfarm med att slakta tuppar. Alla små kycklingar passerade hans bord och tupparna körde han ner i en kvarn.
Som tidsfördriv så samlade han på missbildade tuppar...
En kille hade i sin ungdom arbetat på en äggfarm med att slakta tuppar. Alla små kycklingar passerade hans bord och tupparna körde han ner i en kvarn.
Som tidsfördriv så samlade han på missbildade tuppar...
för några år sen var det stor uppståndelse för någon hade minsann sett nån jägare först skjuta ripor , och sen bara kasta de skjutna riporna på fjället !!!! ( kvällstidningsrubriker, OH! AH! VERSALER! Skandal! ....)
det visade sig vid närmare kontroll att jägarna bara skurit ur fileerna och lämnat resten till räven. - Inte heller ripor är så där värst stora och mänden ätbart utöver fileerna är litet.
- kan vara ett tips till vaktelfarmaren...
det visade sig vid närmare kontroll att jägarna bara skurit ur fileerna och lämnat resten till räven. - Inte heller ripor är så där värst stora och mänden ätbart utöver fileerna är litet.
- kan vara ett tips till vaktelfarmaren...