Funderar på att sätta in en luft/luft pump i huset men är lite orolig efter att ha hört från bekanta att det tydligen att man får oljud pga av vibrationer om man monterara utedelen på väggen(trähus).

Funderar på om man ska gjuta ett fundament någon meter ut från huset och montera utedelen där istället?

Några synpunkter?

Hur högt bör ett sådant fundament vara?
 
Det är definitivt en bra idé att montera utedelen på eget fundament eller plintar. Utedelen bör stå minst en halvmeter över marken för att undvika problem med snö och kondensvattnet som rinner ut. Se gärna till att det går att ha en balja eller hink under den om du inte vill ha en iskaka där den är monterad. Fixa gärna ett skärmtak åt den också så den slipper lite regn och snö, men se till att luftflödet till den inte begränsas av något.
 
Vibrationer beror till viss del på vilken pump du ska ha. Vi hade en Nordic air monterad på väggen och då "durade" det i hela huset >:(, så vi fick göra en ställning att ställa den på. Sen bytte vi till en Sanyo som sitter på huset och den hörs inte alls, och på köpet blev det till och med varmt i huset ;) ;D
 
Eller så en Panasonic pump, alá "Sverigepumpen" tysta å fina, har sett flera hus i området hos oss som har en sån, hörs knappt alls....å då finns det säkerligen inga vibrationer heller, antar att man oxo kan sätta gummibussningar som tar upp ev. vibrationer.
 
Ska du sätta den i väggen sätt den inte utanför sovrummet, gummibussningar eller ej!
mvh rogge
 
Gäller att ha en stadig vägg att sätta det på.. annars blir det lätt vibrationer på max effekt.. iaf. med min bamsing på 75kg..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.