Tjena,

Någon som vill diskutera grunder och viktiga detaljer vid planering av vinkällare?

Har planer på att bygga en fristående gäststuga på 15 kvm (kommande förslaget på friggebordsstorlek) och låta denna innehålla sovutrymme, pentry och toalettdel, men även vinkällardel med ingång från separat dörr utifrån. Tänker mig storleksförhållandet 10 kvm / 5 kvm - tips?
 
det jag direkt kom och tänka på är värme om sommaren..det lär kunna bli riktigt varmt i en friggebod på sommaren ( ivarje fall i min) vilket inte är bra för vinet som vill förvaras svalt och mörkt (precis som sommardäcken till bilen). så det är det största problemet du har som jag ser det. men tänker du sätta in ett kylaggregat ellet vinkyl så är det problemet löst :cool:
 
Här är en intressant länk som jag hittade för ca 1/2 år sen när jag sökte efter någon snygg lösning att förvara flaskorna på. Har just för en månad sedan köpt en lägenhet/hus från 1926.I källaren finns ett förvaringrum (ca 2x1.2 m) som kan ha varit ved/potatis föråd/källare där temperaturen är ganska rätt och hålls jämn. Det har jag tänkt göra om till en Vinkällare ;)

Här är länken: http://www.bloc-cellier.com/su/index.htm
 
Här kommer några användbara länkar:

http://www.stratsplace.com/cellaralbum.html

http://www.culimar.com/vinkylare.html

http://www.lantbruksnet.se/lantbruksnet/kategori/utrustning.php?kid=12&aid=390

http://www.vintagekeeping.com/

http://www.vinnytt.nu/Vintillbehör.htm

http://www.vinartiklar.com/

http://www.norcool.se/default.aspx?

Jag har inte börjat inreda källaren ännu. Tanken är att börja med att bygga en passiv, men förbereda för att sätta in aggregat. Jag räknar med att komma igång i vår! Kom gärna med idéer och användbara länkar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.