snowballtwo skrev:
Menar du att bara elen gick på femtio tusen extra?
Japp. 40-50, och det märks knappt...

Någon skrev om kök.
Där rök 70 tror jag, vi hade budgeterat 50. Och det är inget flashigt skrytkök med stenskivor, gasspis, vinkyl, inbyggda kaffeprylar, stor pompös fläktkåpa osv. Vi valde till en köksö, lådor istället för luckor, uppgraderade till induktionshäll, självrengörande ugn och väggkåpa istället för utdragskåpa, typ. Allt kostar skjortan. Och har skräddaren väl börjat sy, så är det lätt att det rinner iväg!
Standardutbudet är inte så kul alla gånger.
 
P
snowballtwo skrev:
Hur mycket marginal är man ha?

Jag räknar med att vi får med "allt" vi vill ha i den slutgiltiga kalkylen, då även lite högre räknat på markarbeten och en liten buffert (säg 50-60 kkr).
Enligt säljaren, och flera inträden här, ska hennes kalkyl stämma om man inte gör tillval under resans gång. Vilket vi alltså ska försöka räkna med.

Det som kan dra iväg är ju som sagt markarbetena...
Om säljaren/agenten känner sig säker på kalkylen kan du ju alltid be att få ett fast pris från henne? Du minskar du dina risker?
 
phälle skrev:
Om säljaren/agenten känner sig säker på kalkylen kan du ju alltid be att få ett fast pris från henne? Du minskar du dina risker?
Ja, det är precis det vi har tänkt att göra. Och samtidigt försöka få med allting från början. Men är det så fortfarande för tight budget tro?
 
P
Om ni är säkra på att allt ingår och har fått fast pris så skall det nog räcka. Sen beror det möjligtvis på hur riskbenägen man är? Det kan inträffa andra händelser, utanför husbygget, som gör att man är i behov av pengar. Då blir det lite besvärligt om man är max belånad?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.