Det återstår ju en del arbete med brunnen. Det måste sitta bjälkar som ger stöd för både golvskivan och brunnen runt brunnen. Oftast använder man en speciell monteringssplatta som finns som extra tillbehör.

I nuläget är det svårt att se hur hantverkaren hade tänkt slutföra monteringen. Det är tyvärr en vanlig fusk-punkt att man inte fixerar brunnen ordentligt.

Men hur det skulle bli när det är klart är lite svårt att se.
 
ja du hade rätt nu den ny hantverkare har gjort som du skriv :) och har även lagt nya 70 mm regel och ändrat handfat avlopp via vägen.
men undrar om det skulle behöva en skiva under gips skiva tex plywood skiva eller annat ?? där som ska hängas kommod och spegelskåp och vägg hängde toalett.

får man ha vanligt gips?? jag tror det han köpt är vanligt gips!! inte samma som den andra hantverkare hade med sig !! om det inte är godkänd vi kräver honom använda våtrumsskivor så klart. vi hade redan plast över isolering andra sida.
gärna vill ha tips om hur är bäst att göra med väggar.
 
Ser inte helt rätt ut. Men han är ju inte klar....men brunnen fästes i en platta. Gå in i badrumsforumet o titta på tråden om " översyn när golvet är klar". Jag skulle dock vara mycket tvekasm till priset, om allt skulle ingå. Ett normalprisför ett badrum, även litet är runt 100,000kr efter rot. Om det skallkaklas.
 
Vanligt gips är ok i våtzon 2, specialgips i zon 1. Kolla reglerna på www.bkr.se
 
man kan ju gå efter GVKs regler och då kan man ha vanlig gips överallt
 
  • Gilla
Globetrot
  • Laddar…
Hur är det med gvk och bkr. Är gvk för matta, eller kan dessa användas vid kakel/klinkers?
 
jo priset var bara för arbete ingår inte material som skulle kosta en hel del, men nu det är en annan som fortsätter arbete, kanske betalar för den första bara för avloppsrör och underbrunn som han hade monterat men inget för arbete. vet inte hur mycket är rimligt att betala men för se vad skulle han ha lagt i fakturan!!
 
Vad gällande el så är det olagligt för en elektriker att installera felaktigt så om det ni specat är fel så kan han inte använda det. Men då måste ni ju få info om det. Vad som är problemet o extrakostnad.

Plyfa behövs inte om rätt regelavstånd används. Däremot skall det finnas balkar ( det skall kottlas ) bakom möbler o inredning.

Har ni avtalat att någon speciell branschstandard, typ gvk eller bkr skall efterföljas? Det är nämligen inte som med elen, att det är olagligt att bygga badrum på andra sätt.
 
el han hade inte börjat med än! det var bara rörmokare som hade varit här några timmer. vi har hämtat en elektriker som nuvarande snickare rekommenderade dem verkar bra faktiskt vi ska betala honom 12 000 kr totalt så det han ha gjort allt rätt.
 
Ok, då har ni inga problem med andra ord? Allt är överenskommet?
 
nej inte med den första hantverkare, han har inte hört av sig sen sist , nu vi har anlitat en annan .
 
elisa_82 skrev:
nej inte med den första hantverkare, han har inte hört av sig sen sist , nu vi har anlitat en annan .
Hej,
Ok jag förstår.

Det kan dessvärre vara så att om ni valde att ta in en ny innan ni gett den första skälig tid (ca 3 mån och 3 försök) att återkomma och rätta så kommer ni vara betalningsskyldiga honom det belopp som var överenskommet.

Om det var han som valde att avsluta så har han rätt till betalt för det han åstadkom.

Om den första byggkillen vänder sig till inkasso o tingsrätt är det ju bra om ni har något skriftligt att HAN valde att inte komma tillbaka. Eller är allt muntligt?
 
nej vi har inte skrivit något allt är muntligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.