Håller på att renovera hemma och tänkte passa på att dra rör för att kunna dra igenom högtalarkabel för surround och subbas osv.
Skulle även vilja förbereda för projektor och sätta ett rör så att jag i framtiden kan dra igenom en komponentkabel eller HDMI.

Frågan är vad man ska sätta för rör då.
20mm VP räcker inte för HDMI, kanske kan få igenom komponent, men det är tveksamt.

Vill även kunna sätta en appardosa i varje ände, men det känns inte som nått stort problem.. Behöver ju inte va så snyggt då det är i väggen


 
Insåg precis att det finns vp-rör upp till 50 mm.
Men hur fasen får man till en anslutning till en apparatdosa???
Ett stor hål och gaffa tejp? :D
 
Central- /Teledosa
Universaldosa för infällning/ingjutning med stutsar 16-50 mm på båda långsidorna. Dosans mått är 233x142x83 mm. Lämplig som centraldosa, plint-, modul-, eller stigardosa, tele- eller rikstelefondosa eller för skarvdon och filter i kabel- TV- installationer. Levereras med putslock av frigolit. Av E-vit termoplast. Dosan är godkänd av Telia som slitsdosa.


14 207 00


 
  • 15427_large.GIF
Denna bakom tv´n det blir helt okej, lägg ner lite energi med att klippa till plåt locket, så blir du nog nöjd.
 
Körde själv med 32 m VP slandg och sen borrade jag helt enkelt in den på lämpligt ställe i en vanlig dosa. Den fixerades naturligtvis strax utanför dosan och fick sticka in ungefär 3 mm. Det är ju inte starkström som ska gå där så då ar det ju bara att experimentera hej-vilt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.