Hej,
Vi bygger hus med Ahus och dom använder sedan 2 år tillbaka Isover Vario KM Duplex UV duk som ångbroms. Nu kände snickaren inte till det systemet och vi behövde ta ett snabbt beslut så vi bestämde att bygga med traditionell luftspalt. Jag trodde jag kunde returnera rullarna till Ahus, men det visade sig att dom "inte har rutiner för sådant". I efterhand tror jag det var dumt att inte bygga med nya systemet, det verkar etablerat, men nu står jag där med 9 st rullar över.

Rullen är 1,5 m * 40 m = 60 kvm
Beijer Bygg säljer den för 3000 sek/rulle inkl moms och jag säljer mina 9 rullar för 1650 kr/st. Så bygger du lösvirke kan du spara några tusenlappar. Detta är det bästa som finns på marknaden idag, du kan läsa mer om rullen på Isover hemsida. Kan ev. leverera i sth området.

mvh
Björn
 
Vad är denna duk/plast till för? Förstod inte riktigt det.
 
Dr Trä skrev:
Vad är denna duk/plast till för? Förstod inte riktigt det.
Det är en lufttätning och ångbroms för villa. Den kan variera fuktgenomsläppningen beroende på behov. Eftersom den är "intelligent" har Ahus kunnat ändra i sin konstruktion av luftspalt (enklare/snabbare att bygga), men när jag skulle ta bestlut på stående fot så hann jag inte sätta mig in i hur det fungerar så snickren byggde som han gjorde innan Ahus förde in nya metoden. Nu ångrar jag mig lite; Såg den användas av Arga Snickaren : ) Mer detaljerad info ska man nog få av experter...
 
Hej,

Används den både in och utvändigt? Jag är ev intresserad av att köpa.

Med vänlig hälsning,
Isaac
 
Hej,

Isover Vario Duplex ersätter en ångspärr och monteras på den varma sidan av konstruktionen. Se länk för komplett monteringsbeskrivning:
http://www.isover.se/files/Isover_S...tsanvisningar/2009/Arbetsanv_Vario_Duplex.pdf

Eftersom duken har ett variabel fuktgenomsläpp kan konstruktionen torka inåt och man kan då välja att bygga utan luftspalt om man vill (som låter konstruktionen torka utåt). Se nyhets sidan för info om det:
http://www.isover.se/nyheter?id=34348

Se länken nedan för komplett produktinfo:
http://www.isover.se/files/Isover_SE/Om_Isover/Kontakta_oss/Broschyrer_Bygg/Produktblad Vario.pdf

Som sagt; det är numer standard att göra enligt ovan i Ahus, något som snickaren missade.

mvh
Björn
 
Jag är intresserad av att köpa en rulle men du bor tyvärr i fel sida sverige.
Antar att de blir för krångligt att skicka.
/ Ramnemark
 
Hej Björn.

Vi ska riva ner hela taket och bygga nytt nu i år och två av dina rullar (om det finns några kvar) skulle sitta fint..
Jag och min sambo bor i Enånger några mil söder om Hudiksvall , vart bor du? eller om du har vägarna förbi så får du gärna slänga av dom här . betalningen sker antingen via swish eller kontant.

Hör gärna av dig här eller på telefon. 0730424547

Mvh Robin
 
Du har pm Robin
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.