Hejsan.
Nyblivna husägare. Huset angränsar mot tallskog. Får in en hel del tallbar i trädgården som lägger sig bland stenarna som vi har längs fasaden runt huset.

Har ni några bra tips på hur man på bästa vis kan få bort den värsta mängden barr? Eller är det bara till att sätta sig och pilla bort?

Provat blåsa me kompressorn och grivdammsugaren, men dem satte sig bara på tvären röret till dammsugaren så det var ingen idé.

ImageUploadedByTapatalk1398191345.964000.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
En lövblås skulle jag gissa på blåser bort det mesta, vissa kan även suga. Risken är att det kan blåsa iväg en del sten också om du inte är försiktig.
Annars får du göra lite sommararbete och lägga plattor ända in till väggen;)
 
Lövblåsen fixar det där. Suga med den funkar inte eftersom den kommer käka upp stenarna då. Stihls elektriska blås är billig och väldigt bra.
 
Jag köpte en blå lövsug/lövblås på ClasOhlson och det funkar utmärkt till sånt här. Jag har den faktiskt enbart till detta.
 
Använder den alltså som dammsugare ska tilläggas. Gick inte att blåsa bort barren. Men suga funkar jättebra.
 
Jag skulle också testa med lövblås/-sug. Eventuellt kanske det skulle gå att spola bort barren men lämna stenarna med lämpligt vattensprut. Tänker mig att det blir enklare att suga upp enbart barren om man först spolar ut dom på gräsmattan och därmed separerar dom från gruset. Sen kan det ju vara olämpligt att spruta på större vattenmängder runt husgrunden.
 
Tack för era svar.

Det där med en lövblås/lövsug lät lovande. Skulle fylla ju fylla ytterliggare några funktioner då vi även får en jäkla massa barr på taken.

Hur väl fungerar följande till att börja med tro?
http://www.jula.se/lovblas-sug-3kw-721226

Vill inte köpa någon dyr värsting direkt, men är säkert värt det i slutändan om det kommer visa sig är en bra produkt för mina behov.
 
Derkaderb skrev:
Hur väl fungerar följande till att börja med tro?
[länk]
Nu har jag inte provat exakt denna men väl en som ser rätt lik ut från Bauhaus. Jag brukar säga att bauhausmodellen inte är så bra som jag hoppades men betydligt bättre än jag fruktade. :) Nu betalade jag nog närmare dubbla julapriset för min och för 299 skulle jag inte tveka att testa.

Tänk på att den kanske inte går att köra på 10A säkringar om den nu verkligen är på 3 kW. Min "snarlika" går dock utan problem att köra på 10A.
 
Kikade in på Bauhaus och hittade några fler där.
Tänkt åka in till Linköping imorgon och köpa en men kan inte bestämma mig för vilken.:wow:
Vilket tror ni är bäst för pengarna?

Ett större insug kanske är bättre för löv men sämre för barr?

http://www.bauhaus.se/hurricane-lovsug-hlsi280.html

http://www.bauhaus.se/lovsug-hls-215.html

http://www.jula.se/lovblas-sug-3kw-721226

Sen detta med ampere och el, har ingen koll där alls :S På säkringarna på elskåpet står det iaf 10ampere men det kanske är standard i de flesta villorna? Vad uttagen utomhus ligger på har jag dessvärre ingen koll på. Får väl gå med svansen mellan benen och fråga om grannen vet.
 
Totalt OT, är väldigt trött och läste lite snabbt "Få bort taliban från småsten runt huset". Kändes som en väldigt märklig tråd... :D

Mer on topic, var inne på Jula i ett annat ärende och gick förbi "Rea-på-rea-lådan", blev en sån här pryl för 300 spänn. Har ingen el utomhus så allt elektriskt går bort här hemma. Den blåser inte lika fort som de du länkade till men den blåser bort löv och småkvistar finfint här hos mig så jag tror dina barr kommer flyga all världens väg om du köper vilken som av de du länkar till.
 
  • Gilla
Derkaderb
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.