Jag & min sambo har köpt ett timrat hus som är tilläggsisolerat på utsidan & vi håller på att renovera vardagsrummet & har nyligen blivigt klar med golvet & ska nu tilläggsisolera ytter vägarna på insidan & funderar om det är en bra ide att bara isolera i hörnen & runt fönsterna där det är kalldrag & Bara sätta fuktspärr där man isolering.
Eller isolrea hela vägen?
För rummet i säj är varmt.
Huset är bykt i slutet av 1800: talet.
 
Humm.. Skulle inte det se konstigt ut? Vet ni hur dom har isolerat utsidan? har dom använt fuktspärr där?

då är risken att ni stänger inne fukt mellan fuktspärrarna = risk för möggel...

Sen så ska ju Fuktspärren vara hel & sitta på den varma delen av väggen.

Vill ni bli av med kalldraget i fönstren så finns det väll igentligen bara ett sätt Byt fönster till 3 glas eller 2 glas med isoler ruta..

Eldar ni i nån öppen spis? ev så kan det vara därför det blir dragit =öppen spis suger åt sig massor med syre, = ökat drag.
 
Från utsidan har vi bräfodring sedan Asfabord innanför den isolering sedan timmer & in mot rummet kommer vi att regla upp hela ytterväggen så det kommer inte synas var det är isolering.

Vi har 2 glas fönster vill bara vara säker så det ej drar runt fönsterramen.

Vi har en kakelugn men annvänder den ej så ofta, endast när det är riktigt kallt.

Menar du att man ska ha fuktspärren på hela väggen även fast det inte är isolering över hela väggen?
 
Om du ändå ska regla hela väggen, så peta i isolering när du ändå är på gång. Har du inte diffspärr innan så lägger du in en sådan nu om du isolerar med mineralull. ;)
 
Kostar mer än vad det smakar.... Kommer att hålla värmen i alla fall. Tänkte endast isolera i hörnet och nere vid golvet för att undvika kalldrag därifrån. Har bytt tre timmerstockar och har nu istället reglar och isolering där. Tror därför att det kommer att behövas mer isolering mot golvet där för att annars är det risk att det blir kalldrag därifrån. Tack för förslagen som vi fått.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.