Hallå

Har planer på att sätta upp en taklist en bit ner från taket med led-strip i. Grutes här i stan har ett fantastiskt utbud och ska försöka få hem lite prover på Nomastyl-lister i veckan. Totalt rör det sig om 16.7 meter för alla väggar i rummet och då lika lång LED-strip.

Har ett prov hemma nu på en taklist som är 50 hög och 40 djup men den känns lite liten när den kom på plats plus att utrymmet för LED-list inte är så stort. Vad har ni andra som gjort liknande installationer kört på för list och dimensioner på list? Vilket avstånd från tak har ni monterat på?

Sen är ju den stora frågan om någon har erfarenhet av att montera LED-list i dessa eller liknande taklister? Det finns en viss oro hos mig att fästpunkten i vägg kanske inte är tillräckligt för att hålla listen kvar med en LED-strip i och att allt rasar ner. Kanske obefogad oro?

Hur har ni som gjort detta löst montering av LED-list? Alu-profil eller andra fiffiga lösningar?

Sen är ju frågan vad för LED-strip man ska ha? Verkar finnas väldigt mycket att välja på och alla verkar inte vara av jättebra kvalité. Vill ha RGBW och det ska vara dimbart och med någon styrning, kanske Fibaro?
En stor risk jag ser är att LED'arna sitter för lång ifrån varandra och tänkte att det kanske skulle funka med diffuseringsfilm som används vid filmning/fotografering och att lägga denna ner i taklisten över led-strippen. Då skulle man inte behöva belasta taklisten med så mycket extravikt som kanske en diffuseringsplexi skulle innebära? Hur har andra löst detta?

När jag satt och sökte på nätet snubblade jag över denna demo på Crazy Lights. Det finns ett litet barn i mig som inte kan låta bli att tycka att det där är lite ballt, samtidigt som det är rätt smaklöst. =) Kan man "jaga" genom färgerna så där på alla RGBW LED-strippar eller är det oftast styrning av alla LED'ar på en strip samtidigt? Menar inte att jag ska ha casino-ljus i rummet men om möjligheten finns och det finns ett API kan man ju programmera smakfullare saker än det där eller styra med tex musik. Kan man med tex Fibaro komma så långt ner i styrningen att man skulle kunna programmera liknande själv?

Ström till list? Verkar också vara en djungel...

Stort tack på förhand för tips kring detta! Inspirationsbilder från era installationer mottages tacksamt. =)
 
Beror ju på hur mkt ljus du vill ha. Jag har ingen erfarenhet av just RGBW men det man brukar välja mellan är ju 3528 eller 5050 och den senare ger ju mer W/meter. Beror ju på vad du är ute efter men ska det lika dimmas så hade jag nog kört på 5050. Jag har själv led-strip som både upplight(på en tavellist ovanför en dubbeldörr) och bakom en vanlig taklist som downlight i en relax/bastu. Jag har kört på varmvit vanlig led. Blir premiär med RBG i barnrummet när den nu dimper ner i lådan:). Jag har köpt allt från Kina då det kostar en bråkdel.
Man bör tänka på effekten, en 5m 5050 levererar ungefär 60-72W och det innebär att man måste ha minst en 6A drivare. Jag har lärt mig att man inte ska ligga i underkant där då dom utveckalar mycket värme om dom måste ligga och jobba nära sitt max. så ska du ha 15-20m så bör du räkna på det.
Om du inte vill göra som mig dvs montera taklisten 8mm ut på taket och sätta listen bakom så finns det jättefina aluminium profiler som man kan köpa. Både platta och för hörn. Samt att det finns mängder av tillbehör så som kontakter osv...
lycka till i ditt köp
Vill du ha det så som din länk på "rinnande" färger så sök på "running light strip" kostar ungefär det dubbla som en RGB men fortfarande inte dyrt:)
/
M
 
Grundtanken är ju stämningsljus mer än något annat. Sökte lite på 3528 och 5050 och 5050 låter mer som det jag är ute efter. Det verkar som alla dessa LED'ar kommer från samma fabriker i China och sen bara rebrandas och säljs vidare. Frågan är om det ens går att veta vad som är bra och dåligt innan man köpt?

Var har du köpt dina grejer?

Hur tycker du kvalitén på dina är? Diffuserar du de för att sprida de eller hur gör du?
 
Jag har köpt allt från Aliexpress. Så billigt o går att göra mkt roligt med det. Kvallitén har varit bra på det jag har köpt. Har en RGB slinga på posten att hämta idag så får se hur den är. Jag har bara kört med dom som släpljus längst vägg. Men har funderat på att köpa aluminiumprofiler som både döljer led-listen och difusserar den. Dom är schweinigt
dyra här i Svedala men går även dom att köpa från Kina.:)
//
M
 
Hej!
Den led listen du ska ha är RGB 5050 då varje led består just av tre små röd,grön,blå ljuskällor, 3528 består av 1 färg per led vilket blir fult om du installerar det så som du har beskrivit, att du ska köpa ett dyrt styrsystem känner jag är onödigt om det inte är ett måste för dig,

mitt tips är något i stil med detta.

1. Välj 20m icke vattentät och utan tillbehören.
2. denna för att styra allt med, den går på 2,4g så och inte IR. (går att köpa till så du kan styra med mobilen)
3. För att driva allt. Köp en kraftigare så blir den inte så varm.
4. För att underlätta installationen i hörnen.

Lycka till!

(1.) http://www.ebay.com/itm/1-20M-RGB-5..._Lights_Fairy_Lights&var=&hash=item258b915553

(2.) http://www.ebay.com/itm/2-4G-RF-Wir...ome_Garden_Lighting_Parts&hash=item4178add81d

(3.) http://www.ebay.com/itm/DC12V-5A-8A...urement_Equipment_ET&var=&hash=item58a6acda48

(4.) http://www.ebay.com/itm/Lot-4Pin-2-...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item19eaae5cbb
 
Blev du nöjd med din slinga? =) Jag har fortfarande inte fått tummen ur. =(
 
Jag väcker upp tråden här lite! :)

Jag har byggt lådor i taket i mitt nya badrum och ska fälla in RGB-list som bekvämlighetsbelysning. Frågan är vilka grejor man ska använda? Jag tänkte ha en trådlös fjärrkontroll och avståndet runt om är cirka 13 meter. Går det att koppla in sig i ena änden? Detta är ett måste eftersom jag saknar låda i taket hela vägen runt om.

Någon som har erfarenhet av nåt sånt här? Tacksam för snabbt svar då det ligger i röret att beställa grejor.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.