Hej!

Jag kör Weber rapidfire skorstenständare. Fyller den med briketter och tänder på underifrån med braständare/grilltändare (en påse som man tänder på). Bädden av briketter blir perfekt. MEN, det finns två saker jag inte gillar och tänkte höra hur ni upplever dessa och om man kan hantera detta på något sätt.

1) Det ryker väldigt mycket vid tändning av skorststenständaren (jag vill ju ha god grannsämja)
2) Själva momentet då jag häller ut briketterna från skorstenständaren känns inte helt riskfritt. Jag väntar i en 20 minuter tills briketterna är askgrå men då jag lyfter upp skorstenständaren och häller på briketterna så yr det ordentligt med gnistor, vilket är en aning obehagligt.

Tacksam för era erfarenheter.

/Poperick
 
Det blir så. Röken kommer när det inte är tillräcklig varmt. Och gnistorna som yr kanske blir lite mindre om man häller försiktigt. Men dom lär inte försvinna...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.