Hej har nyligen köpt ett hus, huvudbyggnaden är från 1934. Nu när ja skulle dra i lite tapeter så märkte ja att betongen var väldigt porös runt fönstret lossnat stora kaker och är armerat med vass. Men min fråga är. E de bättre att kanske riva ner den betongen och lägga lite isolering o gipsskivor ist? Eller blir de ett väldigt jobb? Bifogar bild
DSC_0114.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det du har är inte en betongvägg utan med största sannolikhet en sk kloasongvägg dvs en putsad trävägg. Putsen består av kalkbruk.

Är väggen bra i övrigt, lagar du med kalkbruk eller för de små skadorna du har på bilden gipsbruk. Om hela väggen är dålig kan du sätta gipsskivor direkt eftersom det finns trä bakom putsen att skruva i.Ta då långa gipsskruv som når igenom putsen. Är väggen bra så håller den länge än.
 
Ah ok tack, aa de e väll som på bilden hela vägen runt fönstret, o de andra e väldigt löst o går ut som en båge typ, om ja skall renovera de skall ja ta bort så mycke löst material som möjligt då? Säg kanske de lösa materialet är 150mm runt fönstret
 
Man får vara rätt försiktig. För när man börjar riva så upptäcker man att alltihop är lite löst. Och det skall det vara.

Hela putsväggen ligger som ett skal utanpå brädväggen, och sitter egentligen bara fast i träväggen med de spikar som håller vassmattorna på plats. Eftersom puts och trä utvidgar sig olika för temperatur, fukt osv. Så skulle putslagret spricka om det satt ordentligt mot träväggen.

Så var väldigt försiktig med vassen, det är den som kan binda ihop din reparation med den gamla putsen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.