Vårvärmen har satt igång bygglängtan, håller på att kapa upp ny fasad och målar nu första gången, förvarar virket inomhus tills det torkat. Min fråga är hur länge kan man vänta med att göra 2:a målningen (som jag kommer att göra efter att fasen har kommit upp) utan att man behöver tvätta fasaden? 1månad uppsatt?
 
Det är mycket luftföroreningar, alg- och mögelsporer som fastnar på fasaden under en månad. Målar du direkt på det så döljer du sporerna under färgen där de kan frodas och ha det jättemysigt. Till slut kommer de genom färgen men du kan inte ta bort dom för de sitter under färgen. Då får du byta panel igen. Kul va? Och finns det smuts och sot som du målar på så försämras givetvis vidhäftningen. Tvätta med ett kombinerat fasad- och algtvätt först.
 
Så 1 månad är för lång tid mellan målningarna, man ska väl inte måla direkt efter tvätt heller. Hur lång tid efter tvätt ska man vänta?
 
Michailoff skrev:
Målar du direkt på det så döljer du sporerna under färgen där de kan frodas och ha det jättemysigt.
Sporer behöver luft och fukt för att trivas. I övrigt finns sporer i luften hela tiden och det är svårt att hålla plankorna sterilla även en kortare tid. Färgsiktet , enligt inlägget, hindrar dom inte för att trivas.... så varför måla?
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.