Hej på er!

Bakgrund:
För första gången anlitar vi en firma till att göra ALLT med ett projekt, annars har vi gjort det mesta i egen regi under de senaste åren, men för första gången så tömmer vi sparkontot och anlitar ett företag till hela projektet till en kostnad av ca 300'

Vi har precis gjort klart med en firma att dom ska bygga vårt vinterisolerade uterum 28m2, befintlig trall plockas upp, bjälklaget isoleras, bygger upp uterummet med traditionellt isolerat tak med bandtäckning, monterar glaspartierna och fixar allt annat utvändigt och invändigt..

Firman gör allt utom att leverera glaspartierna dock står dom för monteringen.

Fråga:
Fick ett hantverkarformulär på posten, men är det rätt? eller ska vi begära ett ABS 09 för tillbyggnad? Vad avgör vilket avtal som är rätt och vad är skillnaden för mig som konsument?

Marcus som för första gången anlitar firma till att göra allt med ett projekt...
 
Spelar nog inte så stor roll, men utbyggnad är ju ABS tänkt för så föreslå det. Det viktiga är ju vad ni skriver i det. Viten, besiktning, åtgärder, ÄTA mm
 
Redigerat:
Hantverksformuläret är en mindre omfattande version av ABS09, och är avsedd för i första hand renoveringar. Regelverket är detsamma, men jag skulle rekommendera att ni använder ABS09, för då får ni med det som är viktigt i ett lite större projekt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.