Tjena :)

hoppas det finns nån höjdare på pumpar som man kan ha i brunnar,
det är nämligen så att vi precis flyttat in i en villa som har en brunn på tomten som inte andvänds till nåt annat än vattna trädgården nu förtiden, dock så är själva pumpen paj enligt förra ägaren så vi skulle behöva köpa en ny sådan. (bifogar bild på pumpen) vet inte vad pumpen som finns idag kallas. då detta är en helt ny värld för oss som bott i lägenhet innan :)
20140311_120739.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


det är även så att det ligger en stor typ gasoltub lr va man ska säga i själva brunnen. vet inte om den behövs andvändas idag då vi har kommunalt vatten nu, tänkte om de var nåt som låg kvar sen den tiden man tog dricksvatten ur brunnen 20140311_121402.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


tacksam för all hjälp man kan få :cool:
 
Ja, det är en dränkbar pump.
Du kan kanske hitta någon beteckning på den och sedan söka på nätet vem som säljer billigast

du hittar kanske pumptypen här
http://www.grundfospumpguide.se/index.php?BefPumpId=39671

Förmodligen är tanken en hydrofor tank som användes för att jämna ut trycket/flödet så att inte pumpen startar så fort man tappar lite vatten.
Kanske inte nödvändigt om du bara ska använda vattnet för bevattning och har brytaren lättillgängligt för start när du behöver vatten.
 
20140311_120706_1.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

sådär står det på den, är det nån form av rör som man ska föra ner den i? va lite svårt o se när jag brottade bort betong locket som typ vägde skit mycket lr hur funkar brunnar? :) lr varför går det inte med en typ vanlig dränkpump?
Den som lillmalen länkar ser ju likadan ut till utsendet iaf :) finns strömkabel/kopplingsdosa i brunnen som man kan koppla in den på, sen om det är bra att andvända hydrofor tanken endå vet jag inte, ska som sagt bara vattna tomten och fylla en plastpool till ungarna bara på sommrarna, men om den endå finns i brunnen så är det väl lika bra kanske?

Tack för era svar :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.