Till våren ska vi bygga en uteplats utanför matrummet. Om några år, när pengarna och tiden finns, vill vi istället bygga en glasveranda/isolerat inglasat uterum.

Är det värt det att redan nu bygga uteplatsen så att den kan fungera som grund för glasverandan?

Typ en ordentligt uppmurad torpargrund, höjd över marken är ca 80 cm, som vi lägger någon typ av marktegel på. Kommer det att funka att sedan bygga på en glasveranda på detta? Eller ska vi bygga en enklare (trä)altan nu och sen riva när vi vill ha dit glasveranda?

Bu eller bä kring den idén? Något särskilt vi borde tänka på?
 
Bygg grunden som du vill ha den i framtiden. Du kan ju även gjuta plintar som alternativ till murad torpargrund. Att riva ngt som bara är några år gammalt känns inte ekonomiskt. I år kan du bygga en rejäl stomme som du lägger golv på som tål regn (tryckt t ex). Senare tar du ev bort golvet och isolerar eller kryper under och isolerar underifrån. Ovanpå det väljer du sedan det golv du vill ha inne i uterummet (och där vill man ju inte ha tryckt virke). Underlaget beror ju på om du vill ha trägolv, klinker el annat i ditt uterum.
 
Tack, det var ett bra tips!
jag hade inte tänkt på att köra sådär "halvklart", dvs färdig grund som funkar till uterum, men att byta ut golvet när vi bygger om.
Håller med om att det skulle kännas lite trist att riva en altan som bara är några år gammal
 
Om man bygger en torpargrund och lägger ett trädäck som släpper igenom vatten, är det inte lite risk för bassäng ?
 
Aaaah, smart Verktygsgurun. Det är det nog ja. Hur hade du gjort?
 
Almson skrev:
Aaaah, smart Verktygsgurun. Det är det nog ja. Hur hade du gjort?
Tänkte efter lite och tror inte det är någon större fara. Bara man har ordentligt med dränerade material som man bygger grunden på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.