Tittar på ett fritidshus som har en sluttande tomt. 0,5 meter per meter. Vi önskar göra den plan, ytan är ca 100 kvm.

Någon som kan skjuta från höften vad det kan kosta att fylla upp?

Tack på förhand
 
Det stor skillnad i tillvägagångssätt och kostnader beroende vad den maximala fyllnadshöjden blir. Om det är en lång remsa med liten total fyllnadshöjd så räcker kanske vanliga fyllnadsmassor. Är det en kort bit med stor höjdskillnad så behövs kanske stöd, sprängsten eller annat.
 
Då måste du först berätta hur många kubik det blir.
(Är det 10x10 meter blir det 5 meter längst ut. Är det 2x50 meter blir det antingen 1 eller 25 meter att fylla längst ut.)
 
Ja Om vi gissar att området är 10 x 10m. Då skulle vi alltså ha 5m höjning i ena änden. Det är en ganska extrem höjning. Bortsett från kostnad för ev. stödmurar som kan behövas så är det ju 2,5m medelhöjning på 100 kvm. Dvs 250 kubikmeter. Vilket väl motsvarar 50 - 60 lastbilar med material. Kanske lite färre om vägen tål riktigt tunga lass.
 
I brist på svar från TS får vi gissa vidare :)

5 meters stödmur är ju rätt maffig och inget man smäller upp på en förmiddag. Den måste ju också förankras för att klara trycket.
 
Stor risk att mina gissningar på hur stor lutningen är och ytans storlek är fel ;) 50-60 lastbilar låter mycket.
Här är objektet, går det att se något på tomten?
http://bit.ly/1iuafV5
 
Det som går att se är att tomten är väldigt mycket större än 100kvm. Om vi antar att det är 100kvm framför huset som du vill fylla ut, så ser det inte ut att luta så himla mycket. Men ett lastbillass blir i princip ingeting när man börjar sprida ut det.

Mycket beror ju också på om du tänker dig en slänt från utfyllnaden, eller en stödmur. Höga stödmurar är en ganska avancerad konstruktion och kostar mycket pengar. Pratar vi om en 5m stödmur så misstänker jag att det kostar 10 - 20 000 per meter.
 
@corre Menar du att det inte verkar sitta ihop? :)


@hempularen, det vi önskar är att göra tomten lite mer barnvänlig, har en liten som snart börjar gå. Vet inte hur mycket som krävs, men i alla fall att han kan springa om kring utan att rasa ner för backen.
 
Det lär väl vara mindre farligt att snubbla i backen som den är just nu jämfört med att ramla över kanten på en stödmur som är ett par meter hög....eller.................

Konstigt att barn idag inte klarar av att leka på sådana platser som man lekte på förr i tiden.
 
Som det ser ut på bilden tycker jag inte att tomten ser så farlig ut för småbarn. Det kanske är värre i verkligheten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.