Vi har nyligen fått gjutet ett nytt golv på ca 30m2 med ingjuten golvvärme. Efter att byggaren lagt in ett nytt trägolv typ Arena natur så märkte vi själva (inte byggaren) att golvet buktade rätt så rejält lite här och där. Jag lade även ut ett långt lodpass (2m) från en hörna och ut golvet, det slog på 20 mm. Vi påtalade detta till byggaren som inte direkt jublade över vår upptäckt, men han skulle åtgärda det. När väl golvet var upptaget så kunde vi se att betonggolvet inte hade flytspacklats alls.

Byggaren sa att han skulle flytspackla nu. Sagt och gjort byggaren slipade spacklade (nya tapeter på väggarna) en del rejäla ojämnheter men inte hela golvet. När sedan byggaren lagt tillbaka trägolvet så märkte vi (inte byggaren) att det buktade fortfarande på en del ställen. Nu skyllde man på att golvet inte hade "rättat ut sig" från den första läggningen och att värmen hade varit för hög i golvet från början Det skulle bli bättre sedan sa de.

Nu står vi i ett svårt dilemma, ska vi "lita" på byggaren och hoppas att golvet rättar till sig eller ska vi begära att golvet ersätts med ett nytt trägolv. Till saken hör också att vi för övrigt är mycket trötta på detta bygge med en tillhörande tillbyggnad. Vi har själva gång efter gång påtalat brister och fel där byggaren först verkar helt oförstående men "erkänner" sedan att det blivit fel. Hade vi inte påtalat bristerna så hade byggaren skitit i felen. Samarbetet mellan byggaren och rörläggare och elektriker har varit rent usel också.

Hur mycket ska man tåla egentligen? :(
 
Den som betalar, bestämmer !

Hur ser det ut efter flytspacklingen då ?
är det slätt nu om du lägger på ett pass ?

Betala inte innan du är nöjd
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.