Hej!

Vi håller på att renovera köket och skulle vilja få plats med en integrerad vinkyl. Köket är av IKEA stommar, dock skulle vi vilja bygga in vinkylen i samma skåp där vi kommer att ha en integrerad ugn och mikro från IKEA. Med andra ord, placera vinkylen under ugnen i samma skåp.

Liknande som det ser ut på bilden ser det ut i vårt kök - vi skulle vilja placera vinkylen under ugnen här. Är det någon som vet om detta överhuvudtaget är möjligt eller om det blir för varmt från ugnen? Eller rent utav för tugnt med allt i samma skåp?

Tacksam för svar!
 
  • integrerad.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tyngden är inget som helst problem för stommen.

Så länge du har ventilationskanal bakom dina vitvaror (t.ex. såsom Ikea har i de skåp som är avsedda för inbyggnad av ugnar) kommer din vinkyl att klara av att hålla temperaturen. Dock blir det förstås lite extra jobbigt för den - alltså lite extra energikostnad för kylningen - om du använder ugnen som ugn väldigt ofta (när du använder den som mikro blir påverkan försumbar).
 
C
Dubbelkolla bara att det blir tillräckligt med utrymme bakom ugnen för ventilationen. Min egen ugn lämnar t.ex. inte tillräckligt mycket utrymme i bakkant för att det skall uppfylla kraven som kylskåpet ställer på ventilationsöppning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.