Hej !

Vi har tänkt sätta in insynsskydd i ett befintligt badrumsfönster, och det verkar lite överkurs att lämna in till en glasmästare och få strukturglas insatt.

Finns det någon som har tips på andra lösningar ?

t i t a n i u m
 
går ju att köra med en frostad lack som man sprayar på glaset.
det går ju då att göra olika mönster typ en cirkel !
 
Vi har samma problem. Funderar på frostat glas på ett eller annat sätt. Vi har dock ett fönster även i bastun och där vill vi fortfarande se ut så vi funderar på någon typ av spegelfilm så att insynen försvinner samtidigt som man kan titta ut. Någon som har tips på "spegelfilm"?
 
annann skrev:
Någon som har tips på "spegelfilm"?
8) Biltillbehörsbutikerna t.ex. Mekonomen & Biltema. ;)
 
Hej.
Kolla in denna sida http://www.spectratec.se

De var på villa mässan i Malmö och dom hade en del att välja på.
 
jag är lite tveksam till biltemas och mekonomens kvalitet på film. Sunguard är ett bra märke som används av många företag som sätter solfilm på bil.
Rix 90 är ett företag som är ganska stora på film av olika slag.
 
På designtorget finns det fönsterfilmer med olika mönster, jättesnygga! Några exempel finns på www.designtorget.se
 
T
Vill bara tipsa om att även om ni gör allt för att få insynskydd, syns det ganska bra på kvällarna när det är ljust inne i badrummet och mörkt ute.

Grannen har typiskt badrumsfönster med räfflor/bubblor så det går inte att se något ut överhuvud taget, visserligen får grannen in dagsljuset, MEN- vi ser precis vem som duschar utifrån och in på kvällen.

Bästa tips är en simpel vit rullgardin innanför badrumsfönstret som klarar fuktig luft, det kör både vi och grannen med nuförtiden, han satte groggen i halsen när hans dotter tog en kvällsdusch och han satt på vår balkong ( tur att inte frugan var med..)
Alltså drar du ner rullgardinen när du är opasslig och tar upp den igen när du är klar (vilket inte behövs dagtid när det är LJUSARE ute ÄN inne.
 
TN-funkis: Tack för ditt smarta inlägg. Ibland är lösningen enklare än man kan tänka sig. Det där var definitivt ett alternativ. Undrar bara hur det ser ut på ett runt fönster ???
 
T
Till annann.

Runt fönster går jag nog bet på, du kan ju prova detta förslag, men det gör dessvärre också att det blir helt svart vid ditt duschtillfälle.

1: Montera polariserande solskyddsfilm på ditt runda fönster.

2: Fixa en plexiglasskiva med samma diameter som fönstret och klistra även på polariserande solskyddsfilm på denna skiva.

3: Montera en centrumskruv i plexiskivan och sätt sen en fästanordning med sugkopp eller skruv på ditt runda fönsters exakta centrum.

4: När detta är gjort låter du skivan rotera c:a 45 *, då blir fönstret svart, roterar du mer blir det genomskinligt igen.

Innan du köper solskyddsfilmen ber du att få testa dessa filmer genom att hålla upp filmerna mot varandra och vrida 90*, är filmen sjysst bir den då helt svart.
Gammalt beprövat knep som man bl.a kollar att det är äkta polariserande solglasögon man köper, men duger också att "mörka" div förehavanden, populärt bland olika polismyndigheter mm.
 
Tack för alla tips !

Jag gick till en glasmästare för att se vad de hade.
De rekommenderade:

a) Precis som "bergling" Blästerfilm. Som man kan göra mönster av. i ett eller 2 lager.
b) löst mönstrat glas som siliconlimmas på insidan i ramen eller i bågen allt efter förutsättningar.
c) Kombination av mönstrat glas med effekter av blästerfilm.

Får oss blir det nog c)
Då får man det bästa insynsskyddet

t i t a n i u m
 
T
Tänkte bara förtydliga det där med hur man ser in.
Om du står nära en blästrad/mönstrad/bubblig ruta ser du inte ett skvatt, men ju längre bort man står-dess då mer detaljerat ser man in OM DET ÄR LJUSARE i badrummet än utanför.
 
IKEA har fint mönstrad "plastfilm" som man sätter på insidan och som ger trevligt utseende, både från ut- och insida. Funkar perfekt i vårt badrum. Pris 29 kr, finns vid gardiner och dyl.
 
Roger, har du testat hur det ser ut om det är mörkt ute och ljust inne i badrummet?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.