Hemmakatten
Vi har i två hus i rad haft (och har) fläkt inbyggd i överskåp. Otroligt bra, framförallt eftersom man drar ut och in fläkten efter behov (och slipper slå o huvudet. Vår nuvarande fläkt är från Bosch, 7 år gammal,. På högsta läget en omsättning på 750 km3, vilket är egentligen men än man behöver. Har vi.en.brasa tänd i öppna spisen så ryker den in om fläkten är på högsta läget. Att ha fläkten integrerad i överskåpet gör ett mer enhetligt intryck. Man slipper dessutom att göra ren en frihängande kåpa. För oss enbart plus.
 
Vi har en från Fjäråskupan. Vi har relativt små rum och en öppen planlösning så vi ville ha ett så diskret kök som möjligt, varför vi inte ville ha en fläkt som är alltför synlig och dominerande. Vår är 80 cm bred. Suger jättebra. Syns inte överhuvudtaget.
 
Vilken prisbild har Fjäråskåpan?

De ser ut som att de inte har många i 60cm bredd, vilket är den vi behöver.
 
Är det någon som har ett stalltips på hur man bäst installerar Ikeas underbyggnadsfläkt Underverk i en horisontal linje med angränsande väggskåp med underliggande täckskiva för infällda spots? Vill helst ha en jämn linje genom hela köket.
 
Modellen vi installerade förra året verkar inte finnas längre. Det är i princip denna fast utan den utfällbara glasskivan: http://fjaraskupan.se/produkt/skapskupa/diskret/. Del av paketpris på kök. Har inte offerten tillgänglig men blev uppmanad att inte snåla på köksfläkten då den är en viktig del av ventilationen. Hur som helst är fläkten lätt att rengöra och man kan även köpa till fjärrkontroll att styra den med.

Uppdatering: jag hade fel som vanligt, denna har vi: http://fjaraskupan.se/produkt/inbyggd/solid/
 
Redigerat:
Inte många med Thermex fläktar här?

Har hört både ris och ros om Thermex, är de generellt ett bra märke att gå efter?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.