Tjenixen!
Ska precis flytta till hus och börja renovera ett badrum. Inom ngt år är det aktuellt att bygga ut huset och då göra det mesta själv med släkt och vänner.

Jag har i dagsläget ingen skruvdragare och har kikat runt lite och fått lite priser.

Einhell: http://www.tretti.se/hem-och-tradgard/elverktyg/skruv-spik-och-mutter/einhell-4513268

Bosch: http://www.verkter.se/Skruvdragare-...x3-0-Ah-batt-Vaska-GLI-Portal-LED-L-Boxx.html

Ska tilläggas att jag kan köpa Boschen för 2250kr

Men frågan är om det är värt att lägga ut dem pengarna om man jämför med typ Einhell och liknande...är Boschen så mkt bättre ?

//Henke
 
Om du kan köpa boschen för 2250kr så hade jag slagit till direkt.
Einhell är ett bauhaus tjing tjongmärke och den skulle jag aldrig betala 1800spänn för.
Har en bosch 14,4V blå hemma, den är skitbra. Använder den ofta trots att jag har 2 olika Milwaukees 18v hemma, då boschen är lättare och smidig.
Det är en anledning till att boschens ordinariepris är 2000kr högre än einhell.
 
Jag skulle välja Boschen alla dagar i veckan. Bara en sådan sak att Einhellen har endast ett 1,4 Ah batteri medans Boschen har två 3,0 Ah batterier motiverar en prisskillnad på 1500-2000 kronor. Dessutom så laddar Boschen sitt batteri på 30 minuter istället för 1 timme som Einhellen tar. Det gör att du faktiskt kan arbeta kontinuerligt med Boschen medans Einhellen kräver att du tar en fikarast efter ca 15-30 minuters arbete så att batteriet kan ladda upp sig igen.

Nu kan jag tillägga att jag inte har erfarenhet av någon utav dessa skruvdragare men jag har använt både billigare maskiner och sådana med lite bättre kvalité. Jag har själv en Makita BDF 456 och jag kan aldrig gå tillbaka till en billighetsmaskin med taffligt batteri igen.
 
Jag får väl slå ett slag för Makita som i sin 18v LXT serie har ett enormt sortiment. I alla fall, en skruvdragare kör man skiten ur så köp en bra. Proffsmaskinerna har dessutom alltid snabbladare så det tar 20-30 minuter att ladda fullt. Du tror kanske att du bara skall skruva lite men dragaren är den maskin man alltid använder. Måste du köpa skit så har ju Lidl och andra billiga maskiner medan du sparar till en riktig Och kolla in trådarna om import från England och Tyskland. Inte alltid billigt men finns ofta reor.
 
Har du tänkt att skaffa fler batterimaskiner i framtiden så är ju Makita LXT 18v kanske bästa valet...beroende på det som Anders_Nilsson nämnde om just mångfalden av modeller...

Annars knallar du in på någon XL-bygg o frågar om det går att få loss en 18v Hitachi DSAL som dom hade kampanj på nyligen...1995SEK med 2st 3Ah batteri och lampa.... :cool:
 
Hej Henke !
Välkommen till byggahus och underavdelningen verktyg. Du kommer att märka med tiden (om du blir kvar ett tag). Att detta är fel ställe att fråga på om man skall köpa ett lågprismärke (betyder inte att det är billigt bara sämre) än ett välkänt kvalitets märke.:)
Så svaret blir Bosch

Pär

Ps efter som du är nybliven husägare som kommer att småpula en hel del är det utan tvekan värt att lägga pengar på något som kommer att hålla
 
  • Gilla
PeterJeffrey
  • Laddar…
P
Håller med pär h. Hoppa i lågprisgrejerna då dom tar slut fortare men dom är inte så billiga så man kan köpa flera för samma pris som märkesgrejerna. Dom är ofta också tyngre och jobbigare att hålla på med.

Av bara dom två du listat så Bosch alla dagar. Men har vi detta med märkesnördigheten och då hade jag valt DeWalten som anders07 nämner. Jag har ju också fler Dewalt hemma och då funkar laddaren/batterierna.. Så det där med att hålla sig till ett märke är inte bara nördigt.. Det finns en anledning till det..
Köper du Einhell så får du hålla dig till det om du vill dela batterier etc
 
Förstår inte att folk envisas med att rekommendera stora tunga maskiner när folk frågar efter skruvmaskin.

Denna ska du ha:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2285404

0.7 kg

Om du måste skruva 4" fransk någon gång så plocka en nätansulten maskin för nån hundring.
 
  • Gilla
PeterJeffrey
  • Laddar…
ribbones skrev:
Förstår inte att folk envisas med att rekommendera stora tunga maskiner när folk frågar efter skruvmaskin.

Denna ska du ha:
[länk]

0.7 kg

Om du måste skruva 4" fransk någon gång så plocka en nätansulten maskin för nån hundring.
Det tar en fruktansvärd tid att skruva något större än 3x15 med en sådan...
 
ribbones skrev:
Förstår inte att folk envisas med att rekommendera stora tunga maskiner när folk frågar efter skruvmaskin.

Denna ska du ha:
[länk]

0.7 kg

Om du måste skruva 4" fransk någon gång så plocka en nätansulten maskin för nån hundring.
Nu frågade ju ts efter en skruvdragare (och fick ett bra tips av dig), men jag har en känsla av att ts nog egentligen menade borrskruvdragare?

Jag vill slå ett slag för Hitachis dsal-serie, jag har själv 14V-modellen och är sjukt nöjd med den, numera har de väl fasat ut den till förmån för en 18-voltare?
 
Det verkar vara avgjort!

Fick köpa visnings exet av Bosch för 1500:- :D

Verkar finnas mycket att lära och inspireras i de olika forumen så vi lär väl ses lite varstans!
:cool:
 
ribbones skrev:
[länk]
Skulle inte påstå att 4x40 tar lång tid.

Som amatör drar man ju mest det...,
4x40 är väl bara för att hänga upp tavlor? Så fort man renoverar något så ramlar man direkt upp i 5x90 om inte mer. Dessutom var den ju knappast billig heller. Vill man prompt ha en liten leksaks-skruvdragare så är det bättre att köpa den billigaste man kan hitta så är det inte en så dyr sak man slänger i soporna när man tröttnat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.