Jag förstår att du får mycket kalla golv efter ytterväggarna med den där konstruktionen. Det är ju dock inte helt lätt att lösa i efterhand. Det effektivaste är ju att få en isoleringsskiva att utvändigt täcka både grund, syll och en bit upp på väggen. Du behöver nog 5-7cm cellplast för att uppleva någon stor skillnad.
 
Det kan ju också vara så att man inte tätat leca blocken före slamning/putsning, För vanligtvis använder man färdiga grund element som består av cellplast med en mycket tunn yta av cementbaserat materiel. Vad du har för leca sten och varför vet jag inte men är inte en optimal lösning i alla fall. Men läs nedanstående det är från Leca

Använd Serpomin Fasadsystem EF.

Leca® väggen ska först grundas med weber.base 103 rödgrund för att skapa ett vindtätt Leca® murverk som uppfyller förväntat isoleringsvärde.
Efter att ett tunt heltäckande skikt 4-5 kg av weber.base 103 rödgrund appliceras, monteras weber.therm 398 mw-skiva på väggen. Skivan fästs med weber.therm 394 fäste som monteras i förborrade 8 mm hål och därefter expanderas med den integrerade slagspiken. Den sidan på skivan som har färgmarkering är hårdare och ska vara utåt.
Vid hörn och vid fönster monteras weber.therm 391 hörnlist i weber.therm 261 putsbruk ef dagen innan fasaden ska putsas. Listerna ska vara helt omslutna av bruk.
Applicera ett 5-7 mm tjock skikt av weber.therm 261 putsbruk ef med släta stålverktyg direkt på mineralullen arbeta där in weber.therm 397 nät i det våta bruket. Nätet ska omslutas helt av putsbruk.
Gör släta, plana ytor på det första skiktet.

Låt bruket torka i minst ett dygn innan ytterligare ett lager om ca 3-4 mm weber.therm 261 putsbruk EF appliceras. Detta lager filtas till önskad struktur.
Som färg eller ytputs kan väljas weber.ton eller weber.pas produkter baserade på silikat eller silikonharts. Dessa produkter finns som slät färg eller som ytputs, med kornstorlek från 1-3mm.
För mer detaljerad information se arbetsanvisningen för Serpomin Fasadsystem EF.


http://www.weber.se/fasad-puts-och-murbruk/rad-anvisningar/problemlosare/problemlosare/nybyggt-leca-hus-ska-putsas-och-varmeisoleras.html
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.