Hej,

Jag tänkte vara ute i god tid i år och börja förbereda med någon form av insats mot mygg och diverse andra insekter.
Det finns ju lite olika lösningar för att döda mygg. Jag hittade en myggdödare på Ebay som går under namnet Flowtron med ocnenol. Någon med erfarenhet om den här typen av myggdödare?

Exempel: http://www.ebay.com/itm/181283184995
Videoklipp: http://www.youtube.com/watch?v=CEg0_sbofBw
Flowtrons hemsida: http://www.flowtron.com

Frågor som dyker upp är bl.a. säkerhet och laglighet. Problem med el-säkringar etc.
Vad är era tankar kring en sådan här produkt? Den verkar onekligen mycket effektiv, men skenet kan ju bedra.
 
M
Vi har innan haft mycket stora problem med knott sommartid. För några år sedan köpte vi in en:
1311238207uodgaudyklpredatordynamics.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Den får stå och gå under sommar och tidig höst. Numer är faktiskt inte knotten ett alls lika stort problem, huruvida det beror på denna maskin vet jag faktiskt inte men det vore ju bekvämt att dra den slutsatsen. Det är dock fortfarande ett par veckor på sommaren man gärna inte sitter ute runt en lägereld eftermiddag-kväll pga knotten, men innan var denna period ungefär hela juni, juli och ibland även halva augusti.

Den modell vi köpte (predator dynamic) går enbart på gasol och producerar själv den el som behövs till lite uv-dioder som blinkar och så. Kostar typ 6000 spänn...

Edit
: klickade endast på länken till flowtrons hemsida och utgick felaktigt från att du tittat på deras modell som liknar den vi har. Den modell du syftar på vet jag dock inget om...
 
Redigerat av moderator:
På poolforum.se finns en långtest av en Moscito Magnet... Den verkar fungera väldigt bra...
 
Jag har kikat lite på mosciuto magnet men en flowtron är ju bra mycket billigare och ser minst lika effektiv ut. Men något krux måste de ju vara.
 
Den där verkar inte ha någon gas som genererar koldioxid som myggen tror kommer från människor vilket jag trodde var själva grejen...
 
Det står att den använder octenol för att attrahera myggor.
 
De stora maskinerna har både och. Jag vet inte vilken komponent som är viktigast men gissningsvis har man inte krånglat till det med gasol för att det är roligt.
 
Jag ska nog testa en Flowtron och se vad utfallet blir. Den tycks vara mycket omtyckt i USA så hur dålig som helst kan den inte vara. Gasolen slipper man ju om man får välja.
 
Koldioxiden är till för att locka mygg/knott på håll. Octenol ska sedan få myggen att dras till insuget när de är i närheten av myggfångaren. En fångare med enbart octenol borde ha en tämligen begränsad effektiv yta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.