Håller på att renovera golvet i sovrummet och har plockat bort allt ner till masoniten och råsponten som ligger på bjälklagret. Finns det någon bra isolering att lägga på masoniten, som skyddar mot kyla underifrån, innan klick-golvet läggs ut?
 
Golvfoam/underlägg finns i alla möjliga tjocklekar och varianter på Bauhaus, även för värmeisolering. Platon har också en variant. Vill du ha ännu mer isolering finns XPS-frigolit som pusslas ihop hur tjockt som helst.
 
Varför vill du lägga isolering?
Är golvet väldigt kallt så kan det bero på att isoleringen i bjälklaget har packat ihop sig under åren och att det därför har bildats en luftspalt mellan råsponten och isoleringen. I det fallet är äl det enda rätta att riva up golvet och isolera om bjälklaget.

I vårt hus hade isoleringen packat ihop sig så att vi hade en glipa på en decimeter mellan undergolvet och isoleringen. Vi hade därför endast syllen på 70mm mellan golvet och kylan utomhus vilket gav oss en "behaglig" golvtemperatur på närmare 15 grader ungefär en meter in från alla väggar. Nu har vi brutit upp alla golv, skottat bort den gamla isoleringen och isolerat om och nu är det varmt och gott på golven ända fram till ytterväggen. Nu passade vi visserligen på att även lägga golvvärme som gör det extra varmt och gosigt på golvet men även när denna är avstängd så är det en enorm skillnad mot tidigare.
 
Tanken var att ta en genväg till varmare golv genom att lägga ut en foam/cellplats och slippa bryta upp spånten.
Men varför inte byta ut den egentligen när jag ändå håller på... Hmm... Funderar vidare.

Tack för tipsen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.