Vi har en liten entré innan själva hallen där avhängning av ytterkläder sker. Hallen ska målas i en ljust grå färg och den gamla ekparketten från 60-talet ska tas fram under nuvarande plastmatta. Klädhängare, skoskåp etc är svartbruna. Grått, vitt och svartbrunt är de färger som återkommer i resten av huset med röda detaljer i bland annat tyg och köksutrustning. Men vi har ingen aning om hur vi ska göra med själva entrén.

Utrymmet är bara 125x140 cm och på ena väggen så sitter en elcentral samt hus- och brandlarm. Panelen är i dåligt skick och det finns ingen bröstpanel på något annat ställe i huset så den kommer tas ner. Vi hade tankar om att ta bort elementet och lägga golvvärme med skifferliknande klinker. Men nu idag när vi tog loss lite av plastmattan visade det sig att samma parkett som finns i hallen även är lagd i entrén. Snyggt, men kanske inte sådär jättepraktiskt när man kommer inklampande med våta och smutsiga skor.

Har du några förslag på hur vi kan snygga till detta utrymme?
  1. Ska väggfärgen i hallen följa med ut i entrén eller ska vi bryta av med något annat då det ändå är ett litet eget rum i sig?
  2. Ska vi behålla parketten på golvet eller byta ut mot något mer tåligt?
  3. Förslag på hur vi kan göra elcentral etc mindre iögonfallande?

Entre 1.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Entre 2.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Hej Farfalle,
Det är fint om denna lilla entré kan få ett eget uttryck. Just i sådana här små rum kan man våga göra något litet extra för att man passerar dem. Samtidigt härligt att mötas av något fint direkt. Jag hade av praktisk anledning lagt in golvvärme med skiffer som ni tänkte. Väggarna kan ju få en egen färg som ni tycker om.
För att dölja elcentral kan man ju välja en lång rullgardin i en kulör som går från taket och sedan samma kulör på väggen runt och nedanför.
Det finns inte så mycket plats att göra något bra med skoskåp eller liknande men det kan gå att klämma in ett med skohorn. Kanske om man platsbygger ett fiffigt högt, där man ställer stövlar på tvären en och en(?). Rullgardinen kan ligga i samma linje som den.
Sätt sedan in en fin pendlad taklampa, som sprider ljuset bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.