mexitegel skrev:
Uttryckte mig nog lite oklart :). Det jag menade var att det inte går att schemalägga. Här har vi det så förmånligt att barnen får sova så länge de vill. De brukar vakna vid 7-8 nångång, då väcker de oss och karusellen startar med frukost och skjuts till förskolan. Så jag skulle önska en funktion som fattade att vi har vaknat och startar motorvärmaren. Antagligen är vi för snabba för att bilen ska hinna bli riktigt varm så egentligen skulle den förutse och starta en halvtimme innan...

Den ska förståss inte trigga på om man går upp mitt i natten... :)
Det du är ute efter ett event med olika regler kopplade. Eventet kan ju utlösas av att du tex tänder en viss lampa en viss tid, att kaffekokaren sätts på, eller annat. Det låter för mig som en komplicerad lösning för en motorvärmare, men som en ganska lätt lösning för ett hemautomations-system! Det verkar ju som att Vera har plugin för nexa - så det borde gå att gå den vägen!

Nu har ju inte david svarat på min post ovan, men om du köper den här Tellstick - vad kan du då annars göra med den? Med veran kan du ju senare göra "allt". Det här är kanske lämpligt som en fråga i den stora hemautomationstråden ...
 
Jag vet faktiskt inte vad det där "MiCasaVerde's Vera3" är för något. Så kan inte svara på det.

Men enligt mig är Tellstick väldigt mångsidigt om du är någorlunda "klok" och har lite programmeringskunskaper (inga djupa). Men förstår hur du skall sätta villkor, förstår felkällor etc.

Finns många olika produkter du kan integrera i Tellstick systemet. Inbyggda brytare, utanpåliggnade brytare, magnetkontakter, slutande sändare (potentialerna kontakter) så du kan exempelvis koppla till brandlarm.

Du kan integrera detta ihop med mobiltelefon (då Android) med Tasker, där du får PUSH notifactions vid olika händelser. Sätta olika trippers, och villkor.

Jag har exempelvis styrning för

* Belysning i olika rum, tänds beroende på solnedgången, men
1.) Fönsterlampor oavsett om hemma eller ej
2.) Andra lampor bara om hemma
3.) Vardagsrum bara om TV är igång

Lampor släcks automatiskt (förutom fönsterlampor) om alla hemma lämnar hemmet (dvs. kontakten bryts med mitt WIFI hemmanätverk). Sen stängs WIFI automatisk av efter 10 min. Om ingen är hemma, men magnetdetektorn vid ytterdörren triggas, så skickar den en PUSH till alla, och frågar vilken som "befinner sig i cell området" runt där vi bor. (dvs. Telenors master runt där vi bor). De som är inom cellen, triggar en WIFI ON på dess telefon, och om den får kontakt med hemmanätverket, så tänds lamporna. Men om ytterdörren öppnar, och ingen mobiltelefon är inom WIFI området inom 2 minuter, så skickas en signal att ytterdörren eventuellt blivit öppnad obehörigt.

Jag har används Tellstick, Tasker, Autoremote och finner det kul. Och faktiskt relativt snabbt och användarstabilt just nu. Visst, du kan inte lita på det till 100%, då kommunikationen är "enkel väg". Den kvitterar ej signalen kommit fram till NEXA mottagaren. Men en automation med säg en motorvärmare är viktig, men om den fallerar en gång av 300, så är det inte jätte viktigt. Dessutom kan du göra så att den skickar 2-3 ON till mottagaren med nån minuts mellanrum, för att säkerställa att det kommer fram. Finns även repeaters etc för att öka räckvidden. Om du är rädd att off kommandot ej skall komma fram så har man väl ofta termostat på dessa.

Alternativt sätter du bara en ON timer, fysiskt ute.

Så du har FAS in via A1, Nolla via A2. Och triggar signal ifrån NEXA till Y1, som sen sluter relät i maximalt 2 timmar, eller vad man finner lämpligt.

Fördelen är att det kan bli ganska billigt.


Tellstick kostar väl en 800kr. En mottagare utomhus, kanske kostar 300kr max. Sen ett tidrelä, 300-400kr? Något sådant. En magnetdetektor eller PIR kanske 300kr. Och årsprenumation på Tellstick runt 100kr.
 
Det verkar vara ganska komplicerat, jag hade hoppats på hyfsat enkla ingrepp i stolpen. Jag får nog leva med den aviga timern ett tag till. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.