Jag hade pratat med grannen / föreningen ju vara så att han inte vet om att det stör. Om han / de drygar sig så skaffar du en stark lampa och riktar mot kåken när det kommer folk och klagar hänvisa bara att det sitter en likadan lampa på deras kåk och de hänvisar att det är ok / använd deras dryga argument. Eller hänvisa att de får ta upp saken med sin styrelse. Och säg att du tar ner den när grannen tar ned sin pronto. Grannen kommer nog fixa sina om han får sina andra granner på sig eftersom det upplever det störande.
 
  • Gilla
Mr.Hammer
  • Laddar…
Klä dina fönster med speglar. ;) Gärna fokuseringsbara så du kan samla in så mycket som möjligt av inkommande ljus och rikta detta in genom grannens fönster.
Glöm inte ta undan speglarna när solen går upp för annars kan det möjligen bli brandfarligt :p.
 
  • Gilla
Mr.Hammer
  • Laddar…
O
Problemet är att det är ljust i en storstad, en hel del får man leva med rent allmänt....
Om ljuset är störande så är det miljö och hälsa som sagt var man får ge sig på....
dock har jag ingen aning om hur snabbt deras kvarnar mal....

Dock tror jag att dina barn försöker slippa göra sina läxor......:D
 
  • Gilla
Jjjonas5420
  • Laddar…
O
Anna_H skrev:
elmont: jag är helt inne på TS linje, själv blir jag bländad när jag läser morgontidningen sedan kommunen bytte den redan tidigare störande gatlampan mot en mycket starkare LED-lampa och på nätterna lyser det i en springa mellan rullgardinen och listen, så att jag blir bländad när jag ska sova. Ska jag verkligen behöva möblera om i köket och tejpa fast rullgardinen för att kommunen sätter upp bländande armaturer?
Är man så känslig för ljus när man ska sova bör man nog tejpa gardinerna eller varför inte bygga igen fönstret... då får du garanterat helt mörkt när du ska sova:p
Men i en storstad blir det aldrig helt mörkt....
 
A
elmont skrev:
Störs man för mycket av infallande ljus finns det en lösning som kallas gardiner att ta till, det finns en mängd olika typer så någon av dom fyller säkert kravet på "avbländning". Det kan vara en bra lösning om man bor i tätbebyggda områden och inte tål infallande ljus.
För övrigt tror jag att du driver med oss när du säger att "barnen" inte kan göra sina läxor pga att dom blir bländade.
Alltså det är betydligt värre än så. Jag bor vid en trång bilfri återvändsgränd och det är mindre än 10 meter mellan mitt och grannens fönster. Det är alltså starka glödlampor det är frågan om. Starka glödlampor i klart glas så själva glödtråden lyser klart. Inte ens frostat vitt glas i glödlamporna.Det är alltså inte någon vanlig belysning, typ "Julbelysning" jag pratar om. Jag får denna ilskna glödtråd i ögonen precis överallt i lägenheten utom på toaletten.Jag har bara fönster åt ett håll i lägenheten. Lamporna sitter på ett sånt sätt att de inte bländar in i grannens egen lägenhet.

ALLA i min familj blir störda av lamporna vad vi än gör.Övriga pikar om mina barn tänker jag lämna obesvarade. Det känns inte hållbart i längden att leva med mörkläggningsgardiner jämt.
 
  • Gilla
Mr.Hammer
  • Laddar…
MissMuffet, ett råd och en fråga.

Rådet: Ignorera inlägg från de som ändå inte förstår hur störande problemet du råkat ut för faktiskt kan vara. Bättre att spara dina krafter till grannen och miljönämnden ;)

Frågan: Har du kontaktat miljönämden ännu?
 
A
thomasx skrev:
MissMuffet, ett råd och en fråga.

Rådet: Ignorera inlägg från de som ändå inte förstår hur störande problemet du råkat ut för faktiskt kan vara. Bättre att spara dina krafter till grannen och miljönämnden ;)

Frågan: Har du kontaktat miljönämden ännu?
Tack för ditt råd! :)

Jag har ringt och pratat med dem men de var lite svävande. (Det kanske är helt naturligt egentligen.) Nu laddar jag för att skicka in en skriftlig anmälan med foto som visar att det är mycket värre än en vanlig julbeslysning. SKa finslipa formuleringarna lite till innan jag skickar in det. Lovar att återkomma med hur det går.
 
Bra! :)

Håller tummarna för att du får bra respons och väntar med spänning :)
 
Jag har fått svar av kommunen, och det var lite "Goddag yxskaft": Vi måste byta ut kvicksilverlamporna, de är olagliga numera"

Men hallå! Jag klagar inte på LMPAN, jag klagar på ARMATUREN. Lyser den ner på gatan får den lysa med 500 watt om den vill. Men nu lyser den rakt in på min huvudkudde.
 
": Vi måste byta ut kvicksilverlamporna, de är olagliga numera" Vi? det var väl grannens lampa och inte kommunens som du hade åsikter på?
 
Korvgubbe
Vad märkligt du svarar Anna_H, har du möjligen hamnat i fel tråd eller är det en fråga om dubbla konton?
Eller missar jag något?
 
Korvgubbe skrev:
Vad märkligt du svarar Anna_H, har du möjligen hamnat i fel tråd eller är det en fråga om dubbla konton? Eller missar jag något?
Ingen aning om vad du menar eller om det ens var riktat till mig, vad menar du med dubbla konton? Edit. Nu ser jag det var ju inte Anna h som var skaparen av tråden, TS hade ju inte problem med kommunen därav min frågan. Det där med dubbla konto är jag inte riktigt med på vad du menar.
 
Redigerat:
hehe ser ut som Anna_H har fler alias på forat, jag misstänker att Marlen har skapat alla konton och alias för att maximera reklamintäcketer. Det finns egentligen bara 5 unika medlemmar på BH. Nu åker foliehatten på!
 
  • Gilla
Staffans2000
  • Laddar…
Villa vista skrev:
hehe ser ut som Anna_H har fler alias på forat, jag misstänker att Marlen har skapat alla konton och alias för att maximera reklamintäcketer. Det finns egentligen bara 5 unika medlemmar på BH. Nu åker foliehatten på!
Anna_H kom in i tråden i inlägg #14 med sitt liknande fall men där kommunen bytt en armatur till en som lyste så det störde. Jag var dock själv snubblande nära att reagera likadant som ni.

Håller med om att det inte är tydligt och blir upplagt för onödiga miss(!)uppfattningar när två olika användare kör liknande (men inte lika) rejs i samma tråd. Inget fel i att dra paralleller till sitt egna liknande fall, men Anna_H borde kanske stoppat där.
Att trådkapa och lägga in uppföljningar när fallet är så snarlikt TS gör att det blir svårt att veta vilket case som fått vilken feedback. Vilket ju just blivit extra uppenbart.

Även om tanken är god är det förvillande, och riskerar att få TS variant av problemet och specifika frågeställningar att hamna i skymundan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.