Hej har nyss bytt lampor i mina fönsterlampor till led lampor modell päron kallas dom.
lamporna är vanliga skomakarlampor som sitter inkopplade i ett uttag ovanför fönstret och man tänder dom på en vanlig brytare på väggen. Lampan lyser fint när brytaren är på men stänger jag av lampan så glöder den lite svagt även fast brytaren är av . hade vanliga och lågenergilampor innan o de funka som de ska nån som kan gissa vad som är felet. jo har samma problem med adventsljustakarna som har ledlampor som sitter i ett vägguttag i samma rumm .
 
Är det inte likströmen? Led drar ju så lite.
 
Det finns ett gäng trådar om samma sak, inducerad spänning... Jag har samma med en av våra LED slingor som är kopplad via timer.
 
Läste detta på nätet.
En tänkbar orsak till att led-belysningen glimmar när strömbrytaren är frånslagen kan vara att det felaktigt är nollan och inte fasen som bryts i strömbrytaren.

Kan de va farligt om de är kopplat så ?
 
Ja, det kan vara farligt. Då har du ström i lampan fast strömbrytaren är av då den bryter nollan i brytaren på väg tillbaka till centralen.
Då kan man få sig en jäkel om man kommer åt något innanmäte när man byter ljuskälla.
 
Fast det är inte troligt att väggströmbrytaren är felkopplad. Hur som helst är problemet svårt att komma tillrätta med, eller jo det kanske finns ett sätt om det passar - byt en av LED-lamporna mot en glödlampa. Då blir det lite "bottenlast" som förhindrar att LED-lamporna fångar upp kapacitiv/induktiv spänning från närliggande fasledare i VP-rören.

Övriga åtgärder kräver ett litet ingrepp i elinstallationen.
- Koppla tändtråden till N när strömbrytaren är avslagen: http://www.byggahus.se/forum/el/201107-jolly-maxi-stannar-inte.html
- Koppla in ett RC-filter parallellt med LED-lamporna: http://www.byggahus.se/forum/el/185731-led-lampa-lyser-svagt-fast-strombrytarn-ar-av.html
- Koppla in en annan form av bottenlast, ELKO har ett transientskydd, Eltako har en bottenlast som kanske fungerar, etc.
 
  • Gilla
iipa
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.