En fråga. Bekant har flyttat till lägenhet och vill ha en mindre bänkdiskmaskin alt smal vanlig diskmaskin.. Det finns uttag för el vatten och avlopp i skåpet under vasken. Men där är det en dörr för. Inte så praktiskt. Till vänster om skåpet är spisen och till höger är det två skåp. Längst till höger är det dock ett utrymme. Finns det lösningar för att dra dra vatten och avlopp lite längre? Vi vet inte hur det såg ut förut. Se bifogad bild. Uppenbarligen har något stått här förut att döma av slanghållaren
Fråga två finns det fortfarande mindre bänkdiskmaskiner som man kan ställa på diskbänken. Alla verkar ju nu ha ett tämligen stort standardmått. Och hur drar man för en sådan i så fall?:confused: IMG_3002.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_3001.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det finns diskmaskinsavstängning på blandaren och vägguttag i skåpet så det verkar som en diskmaskin funnits tidigare i köket. Den har förmodligen stått till höger under bänken. Avloppet ansluter du ovan vattenlåset. Bara att skruva av det lilla bruna locket.
 
Ser nästan ut som ni får in en vanlig maskin till höger. Slangarna som sitter på maskin är långa och kommer räcka hela vägen.
 
Mikael_L
Diskmaskin verkar rymmas i det tomma utrymmet till höger. Skulle det inte rymmas en 60cm så passar åtminstone en 45cm.
Personligen skulle jag vara frestad att riva bort bänkskåpet till höger om besticklådorna, ev både besticklådeskåpet och skåpet längst tll höger och flyttat allt till det tomma utrymmet så diskmaskinen kommer närmare diskbänken.

Det innebär dock att kapa och bygga upp lite socklar osv.
 
Om det ryms sätt dit en 60 cm maskin, Media Markt har större utbud och den billigaste 60 cm är ca 1500 kr billigare än bänk/45cm.
Övriga butiker kan ha annat utbud och andra priser.

Vad är anledningen till Bänkmaskin?

Protte
 
S
är väl vad som är enklast att göra
 
Av svaren att döma är det alltså fullt möjligt att placera en maskin längst till höger. Det gäller bara att slangarna räcker.
 
S
yes. och man får mer plats på diskbänken
 
  • Gilla
Mikael_L
  • Laddar…
Det finns längre slangar att köpa och mitt ögonmått säger att en 60-maskin får plats i hålet till höger och att slangarna som följer troligen inte räcker till.
45-cm maskiner är nödlösningar, dyrare och sämre utbud.
 
Instämmer med övriga kloka kommentatorer :)

Bör inte vara några problem att ställa en diskmaskin under den högra bänken.
Jag har själv haft en diskmaskin alldeles utanför diskbänken, och det var inga problem alls!
En bänkdiskmaskin är "alltid" i vägen, speciellt i ett kök med liten bänkyta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.